urednistvo@preteklih24.si

Policisti posredovali v štirih primerih, kjer stranke niso želel pokazat PCT

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 13 obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo; 9 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina.


Fotografija je simbolična

Dogodki:

Policisti so včeraj obravnavali ugriz psa na povodcu, ki je ob srečanju z občanom skočil vanj in ugriznil v oblačilo. Do poškodb ni prišlo.

Gorski reševalci in posadka vojaškega helikopterja so včeraj v kombinaciji klasičnega in helikopterskega reševanja pomagali
alpinistu, ki je pri lednem plezanju padel v slapu Čedca na Jezerskem. Kot prvi je plezal v navezi dveh plezalcev. Gre za nesrečo. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.

Zaradi prekrška so policisti včeraj pridržali moškega, ki je s svojimi dejanji povzročal škodo v stanovanju in bil nasilen do
partnerke. Proti njemu poteka prekrškovni postopek. Nihče se ne sme znašati nad vami. Nasilje prijavite takoj.

Divjad je bila povožena na glavni cesti mimo Bohinjske Bele, v Spodnjih Dupljah ter Podreči in Bobovku.

PCT

Policisti so včeraj v štirih primerih posredovali v sporih zaradi izvajanja PCT ukrepov. V eni od bank je bila stranka žaljiva do uslužbenca, ki je preverjal pogoje vstopa. Policisti v njegovem dejanju zbirajo obvestila zaradi suma kršitve javnega reda in miru. V drugem primeru so policisti posredovali v zdravstveni ustanovi, kjer občan ni upošteval ukrepov varnostnika. Enako je bilo tudi na eni od pošt, kjer se stranka ni želela izkazati s potrdilom. Na bencinskem servisu pa si moški ni želel nadeti maske. Oškodovanec je prijavil tudi, da je bil nesramen. Zato policisti postopek vodijo v smeri prekrška. Ukrepi PCT so veljavni in se izvajajo. Pozivajo k dostojnemu vedenju in upoštevanju ukrepov.