urednistvo@preteklih24.si

Na urgenci so mu pomagali, nato je osebje žalil, se nedostojno vedel in ni želel zapustiti objekta

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 172 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 3 tatvine ter 1 nasilje v družini, zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij.


Fotografija je simbolična

V Izoli je nekdo ukradel skuter znamke Piaggio tip Zip25, reg. št. KP 1R-M6, temno sive barve, vreden 1000 evrov.

Ob 18.10 so imeli na izolski urgenci moškega, ki so ga oskrbeli, zatem pa se je v zdravstvenih prostorih nedostojno vedel in ni želel zapustiti objekta. Policisti so 71-letnemu moškemu, ki se ni umiril niti po prihodu policistov na kraj, odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

V Kopru so ob 20.45 zasegli osebni avto 28-letniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Alkohol v prometu

Policisti so poostreno nadzirali promet. Ustavili so 53 voznikov in jim odredili preizkus alkoholiziranosti, eden je bil pozitiven. Vozniku so izdali plačilni nalog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 22 ilegalnih prehodov državne meje: v Bertokih 1 državljan Irana, v Novokračinah 4 državljane Kube, pri Zazidu 3 državljane Afganistana in 2 državljana Pakistana, pri Zazidu 7 državljanov Turčije, v Kopru 5 državljanov Sirije.