urednistvo@preteklih24.si

Močno vinjen kolesar zapeljal v Ljubljanico

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 209 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 37 nanašalo na kriminaliteto, 58 na javni red in mir, ter 92 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 2 vloma in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 33 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Osmim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 17 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 13 krat v zasebnem prostoru (dve osebi sta bili pridržani).

Med 22. 12. 2021, od 6. ure in 23. 12. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevja izsledili in prijeli 4 tujce (drž. Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Domžalah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in starinsko orožje. Škoda znaša okoli 1300 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v tri kleti, od koder je bila odtujena ribiška oprema, orodje in električni skiro. Skupna škoda znaša okoli 800 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 17.30 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Kajuhovi ulici v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčila v vozilo, ki se je ustavilo v koloni, tega pa je odbilo še v vozilo pred njim. V nesreči se je voznik drugega vozila lažje poškodoval. Povzročiteljici bo izdan plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 7. uro je na primorski avtocesti pred izvozom Vrhnika v smeri Ljubljane prišlo do naletnega trčenja treh osebnih vozil. Za nesrečo sta odgovorna dva voznika, ki sta vozila na prekratki varnostni razdalji. Izdan jima bo plačilni nalog. En voznik se je v nesreči lažje poškodoval.

Včeraj, nekaj pred 16. uro so bili policisti obveščeni o osebi, ki je padla v reko Ljubljanico pri Jakčevi ulici v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,77 mg/l) zapeljal v reko Ljubljanico. Dva mimoidoča občana sta kolesarja takoj povlekla iz reke k brežini, nato pa sta ga skupaj s policisti, ki so v tem času prispeli na kraj, kolesarja s pomočjo vrvi povlekli na vrh brežine. Kolesar, ki se je lažje poškodoval je bil odpeljan z reševalnim vozilom, policisti pa mu bodo izdali plačilni nalog.