urednistvo@preteklih24.si

Znano zakaj je iztiril vlak, ki je vozil iz smeri Stranja proti Rogatcu

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 298 klicev občanov. 78 klicev je bilo interventnih, eden nujen.


Fotografija je simbolična

19 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 37 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročamo o eni prometni nesreči z lažjimi poškodbami in osemnajstih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali osemkrat.

Okoli 16. ure so policisti bili obveščeni, da je v Rjavici iztiril potniški vlak, ki je vozil iz smeri Stranja proti Rogatcu. Z zbranimi obvestili in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je do iztirjenja enega kolesa, vlakovne kompozicije najverjetneje prišlo zaradi zloma gredi na pogonskih kolesih. Po prvih podatkih je tuja krivda izključena. V času iztirjenja je bilo na vlaku 15 potnikov, strojevodja in trije člani osebja. v dogodku ni bil nihče poškodovan. Ogleda kraja se je udeležil tudi inšpektor za preiskovanje železniških nesreč. O dogodku bomo na Okrožno državno tožilstvo podali poročilo.

V Višnji vasi so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi vrata terase. Prostore je preiskal, po prvih podatkih ni ničesar ukradel.