urednistvo@preteklih24.si

Požar uničil celotno drvarnico, dva osebna avtomobila in traktor

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 194 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.


Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin.

Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Šentjernejski policisti zasegli orožje in ukraden televizor

Policisti PP Šentjernej so na podlagi sumov o posesti nezakonitega orožja pridobili odredbe sodišča in opravili več hišnih preiskav na naslovih bivanja osumljencev v Dobruški vasi. Med preiskavami so našli pištolo, lovsko puško, več nabojev in dve plinski pištoli. Orožje, za katerega osebe nimajo ustreznih dovoljenj, so zasegli in ga poslali v nadaljnjo preiskavo. Na podlagi ugotovitev bodo zoper kršitelje uvedli postopek o prekršku zaradi kršitve določil Zakona o orožju. Pri enem izmed osumljencev so našli
in zasegli tudi televizijski sprejemnik, ki ga je odtujil iz prodajalne v Šentjerneju. Televizijski sprejemnik so vrnili oškodovancu, osumljenca pa bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlom

V Dolenji Nemški vasi na območju PP Trebnje je v noči na 21. 12. nekdo skozi vrata vlomil v garažo stanovanjske hiše i n odtujil suhomesnate izdelke in tri steklenice z alkoholno pijačo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 400 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Na Obrežju zasegli prepovedane petarde

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Fiat Scudo slovenskih registrskih oznak. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in v prtljažniku avtomobila našli več zavojčkov s 1520 prepovedanimi petardami. Prepovedane pirotehnične izdelke so zasegli in zoper 30-letnega kršitelja uvedli postopek o prekršku.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Balkovcev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli tri državljane Afganistana in pri Podgračenem (PP Brežice) dva državljana Malija. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Požar

21. 12. nekaj pred 7. uro so policisti bili obveščeni o požaru pomožnega objekta v naselju Šmaver na območju PP Trebnje. Ob začetnem gašenju požara, ki je zajel drvarnico in dva osebna avtomobila, se je poškodoval 54-letni moški. Gasilci so požar omejili in pogasili, reševalci pa so poškodovanega moškega
oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je zagorelo v drvarnici ob stanovanjski hiši, ogenj pa je zajel celotni objekt, dva osebna avtomobila in kmetijski traktor. Požar se je razširil tudi na fasado in ostrešje stanovanjske hiše. Policisti in kriminalisti okoliščine in vzrok za nastanek požara še preiskujejo, po prvih ocenah je nastalo za okoli 40.000 evrov premoženjske škode.