urednistvo@preteklih24.si

Nepridipravi ukradli defibrilator

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 130 klicev. Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini, zaradi kršitev javnega reda je bila 1 intervencija.


Fotografija je simbolična

V Bertokih je nekdo ukradel defibrilator. Zadeva se intenzivno preiskuje.

Ob 15.40 je na cesti Divača – Lokev 43-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom, državljan Hrvaške, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal izven vozišča, kjer se je prikolica nagnila na levi bok. Voznik se je v nesreči lažje poškodoval, izdan mu bo plačilni nalog.

V Hrušici pri Ilirski Bistrici so policisti popoldan ustavili 46-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo temu vozilu. Sledi mu obdolžilni predlog, vozilo so mu zasegli.

Ob 17.20 je v Divači 57-letni voznik osebnega avtomobila trčil v vozilo 23-letnega voznika. Povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,16 mg/l, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 22.25 so policisti v Luciji ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.58 mg/l. Ker se je aktivno upiral, mu je bilo odrejeno pridržanje. Sledi mu obdolžilni predlog.

Na mejnem prehodu Starod so policisti pri 20-letnemu državljanu Albanije odkrili ponarejeno vozniško dovoljenje. Sledi mu kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 27 ilegalnih prehodov državne meje: pri Sušaku 3 državljane Kosova, v Hrastovljah 1 državljana Irana, pri Kozini 4 državljane
Afganistana, pri Podgorju 2 državljana Afganistana in 1 državljana Gambije, pri Rakitovcu 3 državljane Turčije, pri Rakitovcu zatem še 4 državljane Afganistana in 1 državljana Pakistana, pri Skadanščini 7 državljanov Nepala.

Pri Podgorju so ustavili osebni avto, ki ga je vozil državljan Turčije, v vozilu je bil še njegov brat, ki je prišel v Slovenijo nelegalno. Zadeva se obravnava kot pomoč pri prehodu državne meje.