urednistvo@preteklih24.si

Najstniku zasegli denar od preprodaje pirotehnike in petarde

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 4 obvestila o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 2 prijavi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja nasilje v družini s prepovedjo približevanja žrtvi nasilja.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Dogodki:

Divjad je bila minuli dan povožena na petih lokacijah in sicer na cesti Šenčur – Kranj, na brniški cesti, v Zadragi, med Brnikom in avtocesto ter na Lancovem. Pozivamo k večji previdnosti, ker gre za klasične lokacije, kjer je veliko tovrstnih nesreč.

Promet

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami.

V Kranju je voznik trčil v peško, ki je po podatkih policije lažje poškodovana. Proti povzročitelju nesreče poteka prekrškovni postopek.

Pirotehnika

Škofjeloški policisti so včeraj zaradi uporabe pirotehnike obravnavali pet najstnikov. Prijavljeno je bilo, da petarde mečejo v smetnjake in pločevinke. Proti najstnikom potekajo postopki. Za mladoletne bodo uvedeni prekrškovni postopki, z dejanji pa bodo policisti obveščali tudi center za socialno delo. Eden od peterice je pirotehniko tudi preprodajal. Zasežen je bil denar in petarde.

Sicer pa so policisti včeraj ravno na šoli, ki so obiskujejo najstniki, pozivali k neuporabi pirotehnike in opozarjali na nevarnost. Starše policisti pozivajo k odgovornemu pristopu do svojih otrok, dobremu zgledu in odvrnitvi od uporabe pirotehnike.