urednistvo@preteklih24.si

Zasegom pirotehnike ni videti konca

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 201 klic za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 48 nanašalo na kriminaliteto, 45 na javni red in mir, ter 91 na prometno varnost.


FOTO: PU Ljubljana

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 8 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 26 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 16 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v dve kleti in iz prve odtujil potovalni kovček, kovček z orodjem in dva para zimske obutve, iz druge pa otroške drsalke. Lastnika je oškodoval za skupno okoli 450 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili tiskalnik. Povzročili so za okoli 2.100 evrov škode.

Na Viču so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili aluminijaste opažne plošče. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.

Kazniva dejanja povzročitve lahkih telesnih poškodb

Včeraj, okoli 17. ure so policisti bili obveščeni, da na območju centra Ljubljane oseba nadleguje mimoidoče, od njih zahteva plačilo pijače in podobno, ter tudi grozi z ostrim predmetom. Pri tem je z ostrim predmetom lažje poškodoval tri oškodovance. Policisti so osebo kmalu po dogodku prijeli in 36 letnemu Ljubljančanu odvzeli prostost in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivih dejanj povzročitve lahke telesne poškodbe. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Preiskanih več kaznivih dejanj vlomov in tatvin na območju Zagorja ob Savi

Policisti policijske postaje Zagorje ob Savi so v petek, 17. 12. 2021, odvzeli prostost 36-letnemu moškemu iz Zagorje ob Savi, osumljenemu vloma, drznih tatvin ter večih tatvin iz trgovin ter lekarne na območju Zasavja. Pri njem je bila na podlagi odredbe opravljena hišna preiskava v kateri so bil najdeni predmeti, ki izvirajo iz kaznivih dejanj. Osumljenec je bil v soboto pripeljan na zaslišanje k preiskovalni sodnici, ta pa je zanj odredila pripor.

Zaseg pirotehničnih izdelkov na območju Kočevja

Policisti Policijske postaje Kočevje so, 17.12.2021, v sodelovanju s policisti Policijske postaje Cerknica, pri 21 – letniku iz območja Cerknice, na podlagi zbiranja obvestil in pridobljene odredbe opravili hišno preiskavo, zaradi suma posesti nedovoljene pirotehnik. Pri tem so zasegli 1763 kosov različnih pirotehničnih sredstev, katerih glavni učinek je pok. Zoper 21- letnika bo izveden prekrškovni postopek zaradi kršitev določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih. Dodajamo, da je pri nekaterih izdelkih rok uporabe potekel že za več kot pet let in bi bila uporaba teh izdelkov lahko še posebej nevarna, saj bi lahko prišlo do predčasnih vžigov oziroma podobnih napak, ki bi lahko imele hujše posledice.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 17. uri se je na Vilharjevi cesti v Ljubljani i zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 22. ure se je na Erjavčevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesarja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je eden izmed kolesarjev vozil v napačni smeri po kolesarski stezi in trčil v kolesarja, ki je pravilno pripeljal nasproti. Pri tem se je udeleženi kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Dogodek v katerem je na območju Most umrl 71 letni moški – dopolnitev 

Včeraj so policisti javnost obvestili o dogodku, v katerem 70 letni voznik z vozilom povozil 71 letnega moškega. Policisti zoper osumljenca nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja Povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, po 323. členu KZ-1, o vseh ugotovitvah pa bo po koncu preiskave obveščeno pristojno državno tožilstvo.