urednistvo@preteklih24.si

Z avtomobilom trčil v avtobus

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 20. decembra dopoldne, obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na območju naselja Kožmani.


Fotografija je simbolična

Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v zadnjih dneh vlomil skozi vhodna vrata objekta in
kasneje pregledal notranjost. Ali je nepridiprav iz notranjosti objekta karkoli odtujil oškodovanci še ugotavljajo. O kaznivem dejanju je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina več parov športnih copat

Danes, 21. decembra zjutraj, so policiste obvestili, da je neznani storilec v Kromberku pri Novi Gorici odtujil več parov športnih copat s terase v pritličju stanovanjske hiše. S tem dejanjem je nepridiprav oškodovancem povzročil materialno škodo za približno 280 evrov. S strani oškodovanca je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči II. kategorije izven Vipave udeleženo osebno vozilo in avtobus

Včeraj, 20. decembra ob 15.44 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na regionalni cesti izven Vipave, kjer je prišlo do trčenja med osebnim avtomobilom in avtobusom. Na kraju so prometni policisti z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 44–letni voznik osebnega avtomobila (povzročitelj) vozil po izvoznem kraku iz hitre ceste H4 proti križišču z regionalno cesto. Ko je pripeljal do omenjenega križišča z regionalno cesto (prednostna cesta) je z vozilom zapeljal naravnost v križišče in zavijal levo proti Vipavi. Pri vključevanju na prednostno cesto pa ni pustil mimo vseh vozil, ki so vozila po prometnem pasu katerih smer vožnje je sekal (izsiljevanje prednosti). V tistem trenutku je namreč z njegove leve strani po prednostni cesti pripeljal 57-letni voznik avtobusa (iz smeri Vipave proti Podnanosu), ki je s prednjim delom avtobusa čelno trčil v zadnji levi del osebnega avtomobila. V trčenju omenjenih vozil je bil 44-letni voznik avtomobila predvidoma lažje telesno poškodovan in je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, nihče od 12 potnikov na avtobusu ni bil telesno poškodovan. Na omenjenih vozilih je nastala materialna škoda. Na kraju nezgode so poleg policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so poškodovancu nudili zdravniško pomoč. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (vključevanje v cestni promet, kršitev določil 56. člena ZPrCP) bo vozniku avtomobila izdan plačilni nalog.

Iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov

Danes, 21. decembra dopoldne, so prometni policisti v Novi Gorici ustavili in kontrolirali 32–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so kršitelju vozilo skladno s prometno zakonodajo (po določilu 23. člena ZPrCP) zasegli, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Poškodba parkiranega vozila

Včeraj, 20. decembra 13.52 uri, so policisti bili obveščeni o poškodbi osebnega vozila znamke Audi na parkirnem prostoru v Kromberku pri Novi Gorici. Neznani voznik neznanega vozila je tekom dneva oz. do prijave varnostnega dogodka Policiji trčil v zadnji odbijač na levi strani omenjenega osebnega avtomobila zaradi česar je na vozilu nastala materialna škoda. Prometni policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Povoženje divjadi

Danes, 21. decembra ob 8.10 uri, so policisti PP Idrija obravnavali povoženje divjadi na cesti Labinje – Cerkno s strani voznika osebnega avtomobila. Slednji je med vožnjo na omenjeni relaciji približno en
kilometer pred naseljem Cerkno povozil srno, ki je po trku z vozilom s kraja zbežala neznano kam. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa so policisti PP Idrija odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Prav tako so policisti bili danes, 21. decembra ob 4.21 uri obveščeni o povoženju divjadi približno pol kilometra na cesti izven naselja Hotedršica proti Godoviču (območje PU Ljubljana), kjer je voznik kombija povozil divjad (srna), ki je po trku z vozilom na kraju poginila. O povoženju divjadi izven Hotedršice proti Godoviču so policisti bili obveščeni tudi včeraj, 20. decembra okoli 22. ure, kjer je voznik osebnega avtomobila povozil divjad (srna). Zaradi krajevne pristojnosti so oba navedena primera v nadaljnje reševanje prevzeli policisti z območja PU Ljubljana.

Danes, 21. decembra ob 3.31 uri, so policisti PP Tolmin obravnavali povoženje divjadi tudi na območju naselja Volarje, na glavni cesti Tolmin – Kobarid (Občina Tolmin). Po sedaj zbranih podatkih je vozniku avtomobila na omenjeni cestni relaciji oz. na Volarski ravnini v osebno vozilo priletela divjad (košuta), ki je po trku z vozilom obležala sredi vozišča. Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.