urednistvo@preteklih24.si

Vinjen obtičal na tirih, nato vanj trčil vlak

Policisti v operativno-komunikacijskem centru policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja sprejeli 216 klicev, od tega je bilo 57 dogodkov takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s področjem prometne varnosti.


Fotografija je simbolična

Prometne nesreče

Nekaj po četrti uri popoldne je v Dobovi 66-letna voznica osebnega avtomobila speljevala na glavno cesto, kar je na prehodu za pešce prestrašilo 86-letnega pešca. Ta je nesrečno padel in si pri tem zlomil nogo. Voznica je poškodovanega pešca sama odpeljala v bolnišnico, kjer so ga oskrbeli.

V Brezovici v Podbočju je ob enih popoldne prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil udeležen policist s civilnim vozilom. Med srečevanjem s kombijem dostavne službe ga je zaneslo, tako da sta vozili trčili. Ogled kraja so opravili prometni policisti, ki so obema udeležencema odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ni pokazal prisotnosti alkohola. 39-letni policisti se je v nezgodi lažje poškodoval.

Zasegi vozil

Trebanjski policisti so od pol dveh popoldne v Trebnjem ustavili 30-letno voznico osebnega avtomobila in ugotovili, da je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, ki ji je bilo pred časom odvzeto zaradi hujših kršitev varnosti v cestnem prometu. Odredili so ji tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,89 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Policisti iz Dolenjskih Toplic so nekaj po polnoči kontrolirali 18-letnega voznika iz Novega mesta. Vozil je brez vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,81 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Pod vplivom alkohola zapeljal na tire

Regijski center za obveščanje je okoli pol osme ure zvečer obvestil operativno-komunikacijski center, da so dobili obvestilo o avtomobilu, ki je obstal na prehodu ceste čez železniške tire, med Sevnico in Blanco (Gobavci). Po prvih ugotovitvah policistov je 48-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti na nivojskem križanju zapeljal izven vozišča in obstal na tirih. Nekaj minut za tem je iz Sevnice pripeljal potniški vlak in kljub zaviranju trčil v vozilo na tirih. V času nesreče naj bi bil voznik v vozilu, a v trku ni bil poškodovan. Vlak je po pregledu lahko čez slabo uro odpeljal naprej proti Dobovi, vozilo pa so iz tirov odstranili sevniški gasilci.

Policisti so vozniku napisali plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti ter vožnje pod vplivom alkohola – preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,51 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Mejne zadeve in tujci

Brežiški policisti so nekaj pred polnočjo v naselju Ribnica prijeli dva državljana Turčije, ki sta v Slovenijo prišla mimo mejnega prehoda. Postopki s tujci še niso zaključeni.