urednistvo@preteklih24.si

Ukradene slike prodajali kar preko spleta

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 130 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 1 tatvino, zaradi kršitev javnega reda ni bilo intervencij.


Fotografija je simbolična

Iz kleti v Ankaranu je nekdo ukradel slike. Lastniki so ugotovili, da jih nekdo prodaja preko spleta. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je domačin dejansko vlomil v klet in ukradel slike. Opravili so ogled kraja in mu zasegli predmete, sledi pa mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje tatvine.

Popoldan so na mejnem prehodu Dragonja obravnavali 42-letnega državljana Hrvaške, ki je nameraval vstopiti v Slovenijo kot voznik tovornega vozila. Pri preverjanju vozniškega dovoljenja je bilo ugotovljeno, da ima veljavnost kategorije C in C1 omejeno do 4. 7. 2021. Zoper njega je bil podan obdolžilni predlog, tovorno vozilo so mu zasegli.

Nekdo je vlomil v hišo v Materiji in odnesel gotovino.

Ob 23.30 so policisti na Kozini zasegli osebni avto 36-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 0.56 so policisti v Luciji na kraju zalotili moškega, ki je vlamljal v lokal. 45-letnemu domačinu po zaključenih postopkih sledi kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 16 ilegalnih prehodov državne meje: pri Podpeči 2 državljana Afganistana, pri Podgorju 3 državljane Bangladeša, pri Dvorih pa 3 državljane Afganistana in 1 državljana Irana.

Pri Ilirski Bistrici so dopoldan policisti ustavili osebni avto Fiat Punto, ki ga je vozil 39-letni državljan Hrvaške, v vozilu pa so bili še 3 državljani Turčije, ki so vstopili v Slovenijo nelegalno.

Popoldan pa so v Sirčih ustavili osebni avto Seat Leon in osebi avto Opel Astra. V obeh sta bila voznika državljana BiH, v enem avtomobilu so bili še 4 državljani Turčije, ki so prestopili mejo nelegalno. Postopki še potekajo.