urednistvo@preteklih24.si

Jeseniški policisti obravnavali eksplozijo plinske jeklenke v stanovanju

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 7 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in ponareditev denarja.


Fotografija je simbolična

Dogodki:

Radovljiški policisti so obravnavali padec moškega s tovornega vozila. Moški se je poškodoval pri sestopanju.

Jeseniški policisti so obravnavali manjšo eksplozijo plinske jeklenke v stanovanju. Okoliščine kažejo na uhajanje plina. Poškodovan ni bil nihče, tuja krivda je izključena, nastala pa je majhna materialna škoda. V še enem primeru pa so jeseniški policisti obravnavali dimniški požar zaradi vžiga saj. Škoda ni nastala.

Včeraj so policisti preverjali dve smučarski nesreči. Obakrat sta smučarja padla sama in se po podatkih policije lažje poškodovala po glavi. Policisti pozivajo k varnemu smučanju. Pomembna je prilagojena hitrost, varno prehitevanje, previdno ustavljanje, obzirnost do drugih smučarjev, ustrezna oprema in postopno učenje.

Divjad je bila povožena v Davči, Kamni Gorici in Lancovem.

Promet

Gorenjski prometni policisti so včeraj na avtocesti obravnavali prevoznika, ki je bil v prometu s tovornim vozilom z neustreznimi in izrabljenimi pnevmatikami. Priklopno vozilo je bilo prerjavelo, ni imelo delujočih zavor in je bilo »doma« predelano za prevoz ladijskih zabojnikov. Vozilo je bilo izločeno iz prometa. Prevozniku je bila izrečena globa v znesku 6.000 eurov.

Kriminaliteta

V okolici Škofje Loke je bilo vlomljeno v skladiščni zabojnik, v Kranju pa v poslovni objekt. Za vlom v Kranju je bil prijet
osumljenec. Policisti so mu odvzeli prostost. Proti njem poteka postopek.