urednistvo@preteklih24.si

Sosed napadel in oklofutal starejšega moškega ter žalil njega in njegovo ženo

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 144 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 370 klicev. Obravnavali so 32 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, zasegli so 4 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 7 vlomov in 5 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 16 intervencij.


Fotografija je simbolična

17.12.2021

Popoldan so policisti na mejnem prehodu Sočerga pri 75-letnemu vozniku osebnega avtomobila z okolice Kopra ugotovili, da mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja zaradi neopravljenega kontrolnega zdravniškega pregleda. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 19.50 je v enem od koprskih lokalov goste in zaposlene nadlegoval moški. Vznemirjal jih je in kričal. 32-letni Izolan se ni umiril niti po prihodu policistov na kraj, zato so zanj uporabili prisilna sredstva. Pri varnostnem pregledu so našli 3 manjše PVC zavitke z belo prašnato snovjo (sum na prepovedano drogo). izdan mu je bil plačilni nalog po 7/1 ZJRM-1 (nedostojno vedenje na javnem kraju) in 22/1 ZJRM-1 (neupoštevanje zakonitega ukaza policista). Po prejemu rezultata test na prepovedane droge sledi še hitri postopek z odločbo po 33/1 ZPPPD.

18.12.2021

Nekaj minut čez polnoč so v Jagodju ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,73 mg/l. Ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Kmalu zatem so v Izoli ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila, s katerim je bil opravljen postopek za prepoznavo vožnje pod vplivom drog – hitri test na kanabis je bil pozitiven. Odrejen strokovni pregled je odklonil. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 4. uri so policisti intervenirali v eni od vasi pri Kopru, kjer je partnerka napadla moškega, mu grozila z noži in se tudi sama poškodovala. Policisti zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje grožnje.

V Sežani je nekdo vlomil v hišo. Ukradel je nakit, uro in hranilnik z denarjem. Vlomili so tudi v hišo v vasi Šmarje pri Sežani in ukradli gotovino.

Nekdo je vlomil v lokal v Kopru, iz katerega je odnesel kovinsko blagajno z denarjem.

V Postojni so policisti obravnavali kaznivo dejanje nasilništva. Sosed je namreč napadel in oklofutal starejšega moškega ter žalil njega in njegovo ženo. Nasilnež je bil hospitaliziran.

Popoldan nas je občanka obvestila, da v Kopru nekdo meče petarde. Policisti so izsledili tri mladoletnike. Ker glavni učinek pirotehničnih sredstev, ki so jih metali, ni pok, predmeti niso bili zaseženi in ni bila ugotovljena kršitev po ZEPI. Otroke so policisti opozorili na nevarnost uporabe pirotehnike.

Popoldan so v Kopru zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih drog (kokain) odvzeli vozniško dovoljenje 25-letnemu domačinu, vozniku osebnega avtomobila. Sledi mu obdolžini predlog.

Ob 20.18 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v Luciji. 23-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v voznika mopeda. Ta je padel in se lažje poškodoval. Povzročitelj ne poseduje vozniškega dovoljenja, odrejen preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal rezultat 0,58 mg/l, zato so mu vozilo zasegli. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Sežani je nekdo vlomil v župnišče in ukradel nekaj gotovine.

Ob 22.19 nas je poklical voznik in povedal, da v Rižani vozi za avtomobilom, ki močno vijuga po cesti. Policisti so na Škofijah ustavili 63-letnega vozika osebnega avtomobila, državljana Italije, kateremu je rezultat pokazal 0,51 mg/l. Izrečena mu je bila globa (105/7/4-3 ZPRCP).

V Hrvatinih je nekdo vlomil v hišo (v kateri nihče stalno ne prebiva), vendar ni nič odnesel.

19.12.2021

Ponoči je nekdo na parkiranem osebnem avtomobilu Mercedes razbil zadnja žarometa in s tem povzročil za 2000 evrov škode.

Ob 14. uri so policisti na Fernetičih odkrili ukradeno vozilo VW Golf (ukradeno 3. 12. 2021 v Španiji). Vozil ga je 37-letni državljan Bolgarije. Na vozilu so bile nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo temu vozilu, vendar niso beležene kot ukradene. Vozilo so zasegli, postopki preverjanja še potekajo.

Na Bivju so ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila iz Sežane, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Postojni je nekdo ukradel zaklenjen moped znamke Piaggio, tip zip 25, črne barve, reg. KP3D-K7, vreden 800 evrov.

Ob 21.30 so v Jelšanah ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,68 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Nadzori v prometu

V zadnjem vikendu so policisti na območju PU Koper ustavili 158 voznikov in jim odredili preizkus alkoholiziranosti. 7 preizkusov je bilo pozitivnih.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 103 ilegalne prehode državne meje:

– v petek: v Rakitovcu 14 državljanov Afganistana, v Gračišču 1 državljana Irana, pri Podgorju 1 državljana Alžirije, pri Zazidu 4 državljane Alžirije in 1 državljana Gambije,

– v soboto: pri Zazidu 5 državljanov Kube in 10 državljanov Afganistana, pri Kozini 1 državljana Irana, pri Črnotičah 2 državljana Maroka, pri Rakitovcu 2 državljana Afganistana in 1 državljana Pakistana,

– v nedeljo: pri Rakitovcu 9 državljanov Bangladeša in 2 državljana Pakistana, zatem pa še 13 državljanov Afganistana, v Skadanščini 2 državljana Bangladeša, v Podgorju 8 državljanov Nepala, v Račicah 3 državljane Turčije, pri Brezovici 1 državljana Alžirije, pri Obrovu pa so policisti ustavili osebni avto, ki ga je vozil državljan Kosova (z urejenim prebivanjem v Sloveniji), v vozilu so bili še 4 državljani Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Na Rakitovcu so obravnavali še 12 državljanov Afganistana.