urednistvo@preteklih24.si

Roje: Pri gašenju požara gasilci v kletnih prostorih našli mrtvega moškega

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 787 klicev občanov. 236 klicev je bilo interventnih, 7 nujnih.


FOTO: Gasilska zveza Žalec

55 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 97 s področja prometne varnosti in 61 s področja javnega reda in miru.

Petek, 17. december 2021

Na Polzeli so policisti obravnavali tatvino. Neznani storilec je iz poslovnih prostorov ukradel več bakrenih polic, vrednih okoli 5.000 evrov.

V Velenju, v bližini jezera, so policisti obravnavali vlom v počitniško hišico. Storilec je preiskal prostore, ukradel ni ničesar. Lastniku je škodo povzroči s poškodovanjem vrat.

Nekaj čez 18. uro so policisti na glavni cesti izven naselja Rogatec obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. 34-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Rogatca proti Dobovcu, je v blagem desnem ovinku zapeljal čez neprekinjeno ločilno črto in trčil v osebno vozilo s katerim je pravilno nasproti pripeljal 39-letni voznik. V trčenju se je hudo poškodoval 24-letni sopotnik v vozilu povzročitelja, lažje sta bila poškodovana 39-letni voznik drugega osebnega vozila in
njegova 24-letna sopotnica. Povzročitelj se v prometni nesreči ni poškodoval.

Poziv očividcem prometne nesreče in udeleženemu vozniku

Ob 20.33 uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v križišču Mariborske ceste in Ceste v Trnovlje. V prometni nesreči sta bila udeležena kolesar in voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je najverjetneje prišlo, ker kolesar ni vozil po pravi strani in smeri vozišča. Voznik osebnega vozila je kolesarju na kraju prometne nesreče ponudil pomoč, vendar jo je kolesar odklonil. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče pozivamo voznika osebnega vozila, da pokliče na telefonsko številko Policijske postaje Celje 03 54 26 400 ali na telefonsko številko 113. Za podatke prosimo tudi morebitne očividce.

Okoli 23.30 ure so policisti bili obveščeni, da je v Rojah, na območju Policijske postaje Žalec, zagorela stanovanjska hiša. Ogenj je v celoti uničil kletne prostore stanovanjske hiše. Pri gašenju požara so gasilci v kletnih prostorih našli mrtvega moškega. Identiteta moškega še ni potrjena, najverjetneje gre za lastnika hiše. V omenjenem primeru nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Sobota, 18. december 2021

V jutranjih urah so policisti bili obveščeni, da je neznani storilec na dveh osebnih vozilih, parkiranih na Velenjski cesti v Žalcu prerezal pnevmatike. Na enem vozilu eno in na enem dve.

Nedelja, 19 december 2021

V Socki so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi terasna vrata in preiskal prostore. Ukradel ni ničesar.

V Kotljah je neznani storilec vlomil v stanovanje stanovanjskega bloka. Storilec, ki je prostore preiskal, ni ničesar ukradel.

Na Škapinovi ulici v Celju so policisti obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je na osebnem vozilu poškodoval vetrobransko steklo in lastniku povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Nekaj pred 18. uro so policisti na regionalni cesti izven naselja Žalec obravnavali prometno nesrečo s hudimi poškodbami. Zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo jo je povzročil 82-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Žalca proti Šempetru v Savinjski dolini. 82-letni voznik je trčil v osebno vozilo 38-letnega voznika, ki je vozil pred njim. Povzročitelj je po
trčenju izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v desno izven vozišča, pri čemer je njegovo vozilo zdrselo po strmini. V trčenju se je hudo poškodovala 81-letna sopotnica v povzročiteljevem vozilu.

Včeraj so policisti bili obveščeni še o vlomu v leseno uto športnega društva v Petrovčah. Storilec je ukradel šotor, dva kompleta miz, dve vodni tehtnici in nekaj alkoholnih pijač.