urednistvo@preteklih24.si

Pred smrtjo zaradi ogljikovega monoksida ga je rešil sosed

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel: 19 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 11 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 7 v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Dogodki:

Na Planini pod Golico se je poškodovala turna smučarka. Reševali so jeseniški gorski reševalci.

Radovljiški policisti so obravnavali primer zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Moški je v objektu uporabljal motorni agregat, izpuh pa se je širil po prostoru. Okoliščine kažejo, da ga je rešil sosed, ki ga je poklical na pomoč. Ugasnil je agregat, prezračil prostor in obveščal o dogodku. Moški ni v življenjski nevarnosti.

Radovljiški policisti so včeraj obravnavali pretep med tremi osebami z lažjimi poškodbami. Postopek še poteka.

Policisti so v petek na območju Škofje Loke poostreno nadzirali tovorna vozila. Ugotovili so 19 kršitev, med njimi zaradi prekoračitve teže, manipulacije s tahografom in tovorom.

Divjad je bila povožena v Ribčevem Lazu, kraju Gorenji Novaki, Brezjah pri Tržiču, dvakrat v Podtaboru, pri Zelencih v Ratečah, na Belci, v Gozd Martuljku, Tabrah in Bohinjski Bistrici. Pozivamo k večji previdnosti.

Promet

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. V semaforiziranem križišču Lesce – Bled sta zaradi izsiljevanja prednosti trčila dva udeleženca. Po podatkih policije gre za lažje poškodbe ene osebe. Zaradi povzročitve nesreče je uveden prekrškovni postopek.

V petek zvečer so kranjski policisti obravnavali še trčenje v drevo v okolici Kranja. Vozilo je bilo poškodovano, voznika ni bilo nikjer. Zaradi bojazni, da se mu je kaj zgodilo, je bilo sproženo iskanje. Voznik se je po več urah sam vrnil domov. Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen. Poškodovan ni bil. Proti njemu poteka postopek.

Škofjeloški policisti pa so obravnavali voznika, ki ni ustavil na modre luči, na parkirišču pa vozila ni zavaroval, da se samo ne bi premaknilo z mesta in je trčilo v policijski avtomobil. Voznik je s kraja pobegnil, vendar je bil dobljen. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Kriminaliteta

Policisti so obravnavali tatvino smuči, ki so bile pred gostinskim obratom brez nadzora. V Lescah pa je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo.