urednistvo@preteklih24.si

Alkohol botroval štirim prometnim nesreča na ljubljanskem koncu

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 421 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 88 nanašalo na kriminaliteto, 109 na javni red in mir, ter 166 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 16 tatvin, 15 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 9 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 29 prometnih nesreč z materialno škodo in 10 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 18 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani) in 12 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in denar. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

Na območju Dola pri Ljubljani je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 5.000 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

V Domžalah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil napravo za polaganje keramike. Lastnika je oškodoval za okoli 350 evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Trek fuel EX8, bele barve. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov

V Trbovljah je neznani storilec vlomil v prostore športnega društva in odtujil denar. Nastalo je za okoli 100 evrov škode.

Na območju Ribnice so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili pnevmatike s platišči. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 5.000 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

V petek, okoli 18.30 se je v križišču Černetove ulice in Verovškove ulice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri vključevanju na prednostno cesto odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 18.45 se je na ljubljanski obvoznici pri izvozu na Zaloško cesto zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu robu trčil v cestni objekt, vozilo pa se je pri tem prevrnilo na bok. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.68 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 22.ure se je na cesti Zalog – Laze – Jevnica zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik kombija, ki je zaradi vožnje preblizu robu zapeljal s ceste in trčil v jarek. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.87 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 21.30 se je na cesti med Kamnikom in Tuhinjem v Vrhpolju zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena voznika tovornega in osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Kamnika, v ovinku zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo nasproti. Pri tem so se udeleženi voznik in še dva potnika v njegovem vozilu lažje telesno poškodovali. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku tovornega vozila pokazal 0.71 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 18.30 se je na obvoznici v krožišču pri bencinskem servisu v Mengšu zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena voznika osebnega vozila in kombija. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik osebnega vozila zapeljal v krožišče in odvzel prednost vozniku kombija, ki je že vozil v krožišču. Po trčenju se je kombi prevrnil na bok, voznik pa je ostal vkleščen v vozilu.. Pri tem so se udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku osebnega vozila pokazal 0.69 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, v nadaljevanju mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.