urednistvo@preteklih24.si

Zaradi neprilagojene hitrosti in mokrega cestišča avtomobil končal na strehi

Danes, 17. decembra ob 8.50 uri, so policiste obvestili o vlomu tekom noči v gostinski lokal v Rožni Dolini pri Novi Gorici.


Fotografija je simbolična

Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec vlomil skozi stranska vrata v skladišče objekta in se kasneje v notranjosti znesel nad inventarjem. Škodo oškodovanci še ocenjujejo. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo.

Neznanec v Solkanu kradel električne kable

Danes, 17. decembra ob 7.44 uri, je bila Policija obveščena o tatvini električnih kablov iz silosa ene od gospodarskih družb na območju Solkana. Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec v času od včerajšnjega popoldneva do današnjega dne oz. do prijave kaznivega dejanja Policiji pristopil do omenjenega prosto dostopnega silosa in v glavni električni omari s pomočjo orodja odrezal približno več metrov električnih kablov in po izvršitvi kaznivega dejanja z odvzetimi kabli odšel neznano kam. S tem
protipravnim ravnanjem je bila gospodarski družbi povzročena materialna škoda za približno 200 evrov. S strani odgovorne osebe pravne osebe ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica o vseh ugotovljenih dejstvih kaznivega dejanja s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči II. kategorije na Goriškem lažje poškodovana 53-letna voznica avtomobila

Danes, 17. decembra ob 7.44 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nezgodi II. kategorije na cesti Čepovan – Grgar (Mestna občina Nova Gorica) in v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 53–letna voznica osebnega avtomobila vozila iz Čepovana
proti Grgarju. V kraju Puštale jo je zaradi mokrega vozišča in neprilagojene hitrosti v blagem desnem ovinku zaneslo z vozišča, nato pa se je vozilo prevrnilo na streho. V prometni nesreči je bila voznica telesno poškodovana. Na kraju so poleg policistov posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so oskrbeli predvidoma lažje poškodovano voznico. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica povzročiteljici nezgode izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči II. kategorije v Vedrijanu lažje poškodovan voznik kombija

Včeraj, 16. decembra v zgodnjih jutranjih urah, se je na območju naselja Vedrijan (Občina Brda), zgodila prometna nesreča II. kategorije in v kateri se je poškodoval voznik kombija. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 46–letni voznik tovornega vozila (kombi) okoli 4.40 ure zjutraj, vozil iz Dobrovega proti naselju Vedrijan Ko se je pripeljal v bližino ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš s kombijem ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje in je zapeljal v levo ter se z levim delom vozila prevrnil v bližnji oljčni nasad. V prometni nesreči je bil voznik lažje poškodovan, na vozilu je nastala materialna škoda. Poškodovanemu vozniku so kasneje zdravniško pomoč nudili v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici. Povzročitelju nezgode je bil zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije v Goriških Brdih udeleženi dve vozili

Danes, 17. decembra ob 5.26 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije v križišču v naselju Hum (Občina Brda) z udeležbo dveh osebnih vozil. Po sedaj zbranih podatkih je 47–letna voznica osebnega avtomobila vozila v smeri naselja Hum. Med vožnjo je zapeljala na nasprotno smerno vozišče in z vozilom podrsala drugo osebno vozilo, s katerim se je v nasprotni smeri pravilno pripeljal voznik. V prometni nesreči je nastala materialna škoda. Povzročiteljici nezgode je bil zaradi odgovornost za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog (nepravilna stran vožnje in vožnja pod vplivom alkohola, kršitev določil 37. in 105. člena ZPrCP).

Prometna nesreča I. kategorije zaradi neprilagojene hitrosti na Ajdovskem

Včeraj, 16. decembra zjutraj, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo na lokalni cesti Gaberje – Planina v Občini Ajdovščina. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila peljala iz naselja Gaberje proti Planini. V naselju Planina, kjer cesta poteka v levem nepreglednem ovinku v klancu navzdol, je omenjena voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom. Na mokrem in spolzkem vozišču jo je z vozilom zaneslo v levo, kjer je s prednjim delom trčila v kamniti zid ob levem robu vozišča. Po trčenju je vozilo odbilo v desno in obstalo ob desnem robu izven vozišča. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan, na vozilu je nastala materialna škoda. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev 45. člena ZPrCP) je bil voznici plačilni nalog.

V prometni nesreči izven Banjšic udeležen 27-letni voznik avtomobila

Včeraj, 16. decembra ob 21.22 uri, so policiste obvestili o prometni nesreči zaradi neprilagojene hitrosti izven naselja Banjšice in v kateri je bil udeležen 27-letni voznik osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je omenjeni voznik peljal iz naselja Bate proti Banjšicam (Mestna občina Nova Gorica). Med vožnjo je zaradi neprilagojene hitrosti v desnem ovinku zapeljal naravnost in trčil v eno od stanovanjskih hiš v Banjšicah. Na vozilu je nastala materialna škoda. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so povzročitelju odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat preizkusa z alkotestom je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0,45 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Povzročitelju nesreče je bil izdan plačilni nalog.

Vožnja pod vplivom alkohola

Danes, 17. decembra ob 1.24 uri v nočnem času, so policisti PP Nova Gorica imeli v postopku 50–letno voznico osebnega avtomobila in ji v nadaljevanju odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je bila voznica pod vplivom alkohola (0,71 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Kršiteljici cestnoprometnih predpisov je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper voznico bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Danes, 17. decembra ob 8.07 uri, so policisti bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila na cesti Col – Ajdovščina povozil divjad (srna). Po trku z avtomobilom je divjad s kraja zbežala neznano kam, na vozilu je nastala materialna škoda. Ker s bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa (po četrtem odstavku 111. člena ZPrCP) so policisti PP Ajdovščina odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.