urednistvo@preteklih24.si

Vozil brez vozniškega dovoljenja in neregistriran avto na katerem so bile tablice, ki pripadajo drugemu vozilu

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 190 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.


Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, grožnje, poskus preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb in sprožitve signalno varnostne naprave.

PROMETNA VARNOST

Zasegli avtomobil

Policisti PP Trebnje so v noči na 17. 12. med kontrolo prometa na območju Grma ustavili voznika osebnega avtomobila Peugeot 206. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi

V kraju Križe na območju PP Novo mesto je med 8.30 in 21.30 nekdo skozi vrata teras vlomil v dve počitniški hiši. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila romunskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu v tovornem delu odkrili tri državljane Nepala, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.