urednistvo@preteklih24.si

V Slovenijo pripeljal 13 Pakistancev in jih v nečloveških razmerah zapustil v pokvarjenem osebnem vozilu na avtocest

30. avgusta letos so policisti bili obveščeni, da je na odstavnem pasu avtoceste med Šentrupertom in Vranskim, zaradi okvare obstalo osebno vozilo znamke Audi Q7.


FOTO: PU Celje

Policista Postaje prometne policije Celje sta ob prihodu na kraj ugotovila, da je bilo v vozilu skritih 13 državljanov Pakistana, ki so bili dobesedno nagneteni v zadnjem delu osebnega vozila. Voznik, ki jih je ilegalno pripeljal v Slovenijo, je s kraja pobegnil, ko je vozilo zaradi okvare obstalo.

Voznik naj bi državljane Pakistana naložil na območju Republike Hrvaške in jih ilegalno pripeljal v Republiko Slovenijo. Namenjeni so bili v Italijo.

Pakistanski državljani so bili zaradi vožnje v nečloveških razmerah obnemogli, enemu so pomoč na kraju nudili reševalci, zaradi slabega zdravstvenega stanja so ga v nadaljevanju odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer so ga oskrbeli.

Državljane Pakistana so policisti po izvedenih postopkih odpeljali v Azilni dom v Ljubljano, o pobeglem vozniku pa so policisti zbirali obvestila. V sredo, 15. decembra 2021, so policisti mu odvzeli prostost in ga pridržali. Gre za 34-letnega državljana Bosne in Hercegovine

Ker je nezakonito, proti plačilu in v človeka nevrednih razmerah, po ozemlju Republike Slovenije prevažal 13 državljanov Pakistana, ki niso imeli dovoljenja za vstop ali bivanje v Republiki Sloveniji, ga bomo danes, s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, po členu 308/III-VI KZ-1, privedli k preiskovalnemu sodniku.

Za storjeno kaznivo dejanje mu grozi od tri do petnajst let zapora in denarna kazen.