urednistvo@preteklih24.si

Pri Černotičah iztirila tovorna vlakovna kompozicija, škode za 100 tisočakov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 89 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 1 tatvino in 2 poškodovanji tuje stvari, zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij.


Fotografija je simbolična

Ob 11.30 nas je obvestil občan, da na koprskem parkirišču med vozili hodi fant, ki ogleduje podvozja. Policisti so odšli na kraj, ko so ga opazili, je pobegnil. Stekli so za njim, ga dohiteli, prijeli in vklenili. Izkazalo se je, da gre za 17-letnega domačina, ki ni pojasnil vzroka za svoje početje. Sledi mu obdolžilni predlog zaradi kršitve določil 7/II in 22/I ZJRM-1.

V Prestranku so policisti ustavili 60-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je poteklo vozniško dovoljenje, preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,24 mg/l alkohola. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 14.25 je v Sežani 79-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v 64-letno peško. Ta se je lažje poškodovala, odpeljali so jo v SB Izola. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog (po 58/7/5 ZPrCP).

Danes zjutraj, ob 8.58, so policisti bili obveščeni, da je pri Černotičah iztirila tovorna vlakovna kompozicija. Nihče ni poškodovan, škode pa je po prvih ocenah za približno 100.000 evrov. Na kraju je tudi republiški preiskovalec železniških nesreč. Železniški promet trenutno ni mogoč, zapora bo predvidoma danes cel dan.

Nadzor v prometu

Včeraj so policisti na območju PU Koper voznikom odredili 68 preizkusov alkoholiziranosti, od katerih je bil 1 pozitiven (0.39 mg/l). Takšne poostrene nadzore bomo v prihodnjih dneh redno izvajali, zato policisti opozarjajo vse, da sedete za volan samo trezni.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 9 ilegalnih prehodov državne meje: pri Novokračinah 2 državljana Kube, v Tuljakih 1 državljan Irana. Ob 1.30 so na Kozini
ustavili osebni avto Renault Megane, ki ga je vozila 39-letna državljanka Srbije, v vozilu pa so bili še 4 državljani Afganistana in 2 državljana Pakistana, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo.