urednistvo@preteklih24.si

Policisti poostreno nadzirali tovorna vozila in ugotovili kar 14 kršitev zaradi prekoračitve teže vozila

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 8 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 6 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Dogodki:

Škofjeloški policisti so obravnavali delovno nesrečo s poškodbami delavca s težjim orodjem, ki je med transportom zanihal in ga zadel. Gre za lažje poškodbe. Tuja krivda je izključena.

V Kranju je včeraj nasedlo tovorno vozilo. Zaradi iztekanja goriva so posredovali gasilci, ki so preprečili škodo. Vozišče je očistil vzdrževalec ceste.

Radovljiški policisti so včeraj z gasilci preverjali domnevno sproščanje plina pri menjavi plinske jeklenke. Lastnik jo je odstranil iz vozila in odnesel na varno razdaljo. Prisotnost ni bila ugotovljena. Gasilci so jeklenko pod nadzorom izpraznili do konca.

Divjad je bila povožena v Hotavljah, cesti Preddvor – Jezersko, v Poljanski dolini in relaciji Bled – Bohinj.

Kriminaliteta

V Škofji Loki je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar.

Nadzor

Policisti so ta teden na območju Kranja izvedli poostren nadzor nad tovornimi vozili v prometu. Kontroliranih je bilo 24 vozil in ugotovljenih 14 kršitev zaradi prekoračitve teže, hitrosti (najvišja izmerjena hitrost 81 km/h pri omejitvi 50 km/h), registracije, prevoza tovora, uporabe luči in v enem primeru vožnje brez vozniškega dovoljenja. Policisti bodo z nadzori še nadaljevali.