urednistvo@preteklih24.si

Ljubljanski policisti obravnavali kar 21 primerov kršitve javnega reda in miru

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 191 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 38 nanašalo na kriminaliteto, 40 na javni red in mir, ter 90 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 12 tatvin in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 22 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 10 krat v zasebnem prostoru.

Med 16. 12. 2021, od 6. ure in 17. 12. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 6. uri je v križišču Dunajske in Štajerske ceste prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V trčenju se je voznik drugega vozila lažje poškodoval. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 13. ure je v kraju Spodnje Prapreče prišlo do prometne nesreče v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala izven vozišča in se lažje poškodovala. Izdan ji bo plačilni nalog.

Včeraj, okoli 13.30 je v križišču Zaloške in obvoznice prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V trčenju se je voznica drugega vozila lažje poškodovala. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.