urednistvo@preteklih24.si

Z več kot dvema promiloma alkohola v krvi trčil v reklamno tablo

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 374 klicev, od tega 118 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 2 nedovoljena prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 13 kaznivih dejanj,
– 21 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 3 osebe lahko telesno poškodovale,
– 12 povoženj divjadi,
– 4 kršiteljem cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozila, ki so jih vozili,
– 20 prijav kršitev javnega reda in miru, 13 na javnih krajih in 7 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitelja so policisti pridržali do streznitve,
– 1 osumljencu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,
– 1 požar.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku državljana Avstrije, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so voznika oglobili.

PRIJETI TUJCI

Včeraj ob 22.45 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak BiH, ki ga je vozil državljan BiH, odkrili 3 skrite državljane Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško in ju predali hrvaškim varnostnim organom.

OSTAL BREZ VOZILA

Policisti so sinoči na Cesti proletarskih brigad v Mariboru ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da je imel v organizmu 0,51 mg/l alkohola. Zraven tega so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu vozilo, ki ga je vozil, zasegli.

Voznik je prejel plačilni nalog, zoper njega pa bodo policisti na pristojno okrajno sodišče podali tudi obdolžilni predlog.

PIJAN POVZROČIL PROMETNO NESREČO

Včeraj okoli 15.55 je 21-letni voznik osebnega avtomobila, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, v križišču Partizanske ceste in Mlinske ulice v Mariboru, trčil v reklamno tablo. V času nesreče je imel v vozilu še sopotnico, vendar zaradi prometne nesreče ni bil nihče poškodovan.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu kar 1,19 mg/l alkohola. Policisti so mu odredili še strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, tudi zato, ker so pri njemu našli in mu zasegli posušene rastlinske dece, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja, zaradi česar je obstajal sum, da je voznik vozil tudi pod vplivom prepovedanih drog.

Po usmeritvah pristojnega tožilca bodo policisti zoper voznika podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja v cestnem prometu, po 324/1 čl. Kazenskega zakonika (KZ-1). Zasegli so mu tudi vozniško dovoljenje.

V kolikor se bo na preliminarnem testiranju potrdilo, da so zaseženi rastlinski delci dejansko prepovedana droga, mu bodo izdali tudi odločbo o prekršku.