urednistvo@preteklih24.si

Novogoriški policisti obravnavali dva primera s področja prepovedanih drog

Včeraj, 15. decembra zgodaj popoldne, so policisti bili obveščeni, da je bilo v obdobju zadnjih nekaj tednov vlomljeno v eno od stanovanjskih hiš v naselju Zalošče (Mestna občina Nova Gorica).


Fotografija je simbolična

Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v navedenem času vstopil v objekt in pregledal notranje prostore. Storilec je kasneje objekt zapustil ne da bi si karkoli prilastil. Prijavitelj je odstopil od predloga za pregon kaznivega dejanja Kršitev nedotakljivosti stanovanja (po 141. členu KZ-1), zato bodo policisti PP Nova Gorica o vseh ugotovljenih dejstvih v pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavana primera s področja prepovedanih drog na Goriškem

Včeraj, 15. decembra ob 16. uri, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica na območju Nove Gorice starejšemu mladoletniku, državljanu Ukrajine, v postopku zasegli delce zelene posušene rastline, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Zaseženo rastlino so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo rezultat analize potrdil, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper omenjeno osebo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (kršitev drugega odstavka 33. člena ZPPPD) podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica včeraj, 15. decembra dobro uro kasneje, v Novi Gorici 28-letniku v postopku zasegli rjavo grudičasto snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo (heroin). Tudi omenjeno zaseženo snov so policisti poslali na nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre za v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper 28-letnika uvedli hitri postopke zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedani drogami (po 33. členu ZPPPD).

V prometni nesreči I. kategorije na Tolminskem udeleženi dve vozili

Včeraj, 15. decembra ob 20.51 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na cestni relaciji Dolenja Trebuša – Slap ob Idrijci, kjer je prišlo do oplaženja med tovornim in osebnim avtomobilom. Ugotovljeno je bilo, da je vozniku osebnega avtomobila izven naselja Dolenja Trebuša v
nasprotni smeri pripeljal takrat še neznani voznik tovornega avtomobila s prikolico (na njej je bil naložen večji delovni stroj), ki je vozil v smeri Idrije. Voznik osebnega vozila se je umaknil na rob vozišča, vendar je voznik tovornega vozila s polpriklopnikom podrsal po levi strani njegovega avtomobila in odpeljal naprej. Policisti so ga kmalu izsledili na območju Idrije. Policisti PP Tolmin bodo zoper 49-letnega voznika tovornega vozila (povzročitelju) zaradi kršitve prometne zakonodaje uvedli prekrškovni postopek.

Prometna nesreča I. kategorije zaradi izsiljevanja prednosti v Šempetru pri Gorici

Danes, 16. decembra ob 9.42 uri, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije na območju Šempetra pri Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je 46–letni voznik osebnega vozila (povzročitelj) vozil iz Vrtojbenske ceste proti krožnemu križišču, v katerem je vozil 43-letni voznik tovornega vozila (kombi). Do prometne nezgode med omenjenimi vozili je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti s strani voznika osebnega avtomobila. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa so policisti PP Nova Gorica povzročitelju izdali plačilni nalog.

V prometni nezgodi I. kategorije v Novi Gorici udeležena tri osebna vozila

Včeraj, 15. decembra ob 17.15 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo blizu krožnega križišča v Novi Gorici (Kromberška cesta), kjer je prišlo do naleta osebnih vozil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 27-letni voznik osebnega avtomobila (povzročitelj) vozil v koloni vozil iz Kromberka proti centru Nove Gorice za osebnim avtomobilom, ki ga je vozila 28–letna voznica, pred njo pa se je z osebnim vozilom peljal 59–letni voznik. Ko so pripeljali v bližino krožišča z glavno cesto se je zaradi zgoščenega prometa iz obeh smeri kolona vozil zaustavila. Ker 27-letni voznik ni vozil svojega vozila na zadostni varnostni razdalji, ni uspel pravočasno ustaviti in je s prednjim delom svojega vozila trčil v zadnji del osebnega vozila, s katerim se je pred njim v koloni ustavila 28-letna voznica. Njeno vozilo je po trčenju odbilo naprej in je s prednjim delom avtomobila trčila v zadnji del v pred njo vozečega avtomobila, ki ga vozil navedeni 59-letni voznik. V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan, na vseh udeleženih vozilih je nastala materialna škoda. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (prekratka varnostna razdalja, kršitev določil 44. člena ZPrcP) je bil 27-letnemu povzročitelju izdan plačilni nalog.

Povoženje divjadi

Včeraj, 15. decembra ob 16.48 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o povoženju divjadi (srna) pred naseljem Trnovo ob Soči (Občina Kobarid) s strani voznice osebnega avtomobila. Po trku z vozilom je divjad na kraju poginila, kasneje so za poginulo žival poskrbeli člani tamkajšnje lovske družine. Ker s bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa (po četrtem odstavku 111. člena ZPrCP) so policisti PP Bovec odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.