urednistvo@preteklih24.si

Ni izpolnjevala PCT pogoja, postala je agresivna in končala v priporu

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 136 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 1 tatvino, zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij.


Fotografija je simbolična

Popoldan so policisti prijeli prijavo, da je na vhod ene od prodajaln v Kopru prišla ženska, ki ni želela pokazati pogoja PCT pred vstopom. Zaposleni so ji vstop preprečili, vendar je postala agresivna. Policisti so na kraju identificirali 43-letno domačinko in ji odredili pridržanje, saj se ni umirila, ampak je žalila tudi policiste. Bila je pod vplivoma alkohola. Izdali so ji plačilni nalog (po čl. 6/1, 7/2 IN 22/1 ZJRM-1).

Na Serminu je nekdo ukradel parkiran neregistriran osebni avto Honda civic CRX, roza barve, l. 1993, vreden 3000 evrov.

Ob 21.09 so policisti bili obveščeni, da je v Strunjanu vozilo obrnjeno na streho. Policisti so na kraju ugotovili, da je 70-letni voznik iz okolice Kopra zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal na bankino, trčil v betonski zid, izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. V nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da mu je vozniško dovoljenje prenehalo veljati, odrejen preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal rezultat 0,87 mg/l. Odpeljan je bil v SB Izola, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 0.30 so policisti dobili obvestilo, da v parkirni hiši v Kopru skupina oseb divja z osebnimi avtomobili. Policisti so bili nemudoma napoteni na kraj, kjer so ugotovili identiteto dveh oseb, 21-letnega Koprčana in 24-letnika z okolice Pirana, ki sta s svojima voziloma v garaži nenadno speljevala in zavirala, kar je bilo vidno tudi na posnetku nadzornih kamer. Voznikoma so izdali plačilni nalog za kršitev po 45/8-3 ZPrCP.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 24 ilegalnih prehodov državne meje: v Rakitovcu 1 državljana Irana, v Dragonji 2 državljana Irana, pri Zazidu 2 državljana Irana, 1 državljana Alžirije in 1 državljana Gambije. V Kosezah so ustavili osebni avto italijanske registracije, ki ga je vozil državljan Kube, poleg njega je bil sopotnik, prav tako državljan Kube. Oba imata urejen status v Italiji. V vozilu sta bila še 2 državljana Kube, ki sta prišla v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo.

Na Rakitovcu so bili obravnavali še 3 državljane Alžirije, zatem pa še 9 državljanov Afganistana, 1 državljana Turčije, pri Sočergi 1 državljana Maroka in 1 državljana Zahodne Sahare.