urednistvo@preteklih24.si

Ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 164 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 164 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 44 nanašalo na kriminaliteto, 36 na javni red in mir, ter 63 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 8 vlomov ( v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa zbiranje obvestil še poteka.

Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov je bilo zaseženo vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 15. 12. 2021, od 6. ure in 16. 12. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Most bilo vlomljeno v vikend, od koder je bil odtujen skuter Gillera. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder so bili odtujeni računalniki. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder je bila odtujena oprema. Škoda znaša okoli 200 evrov.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v avtomat s hrano, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 2300 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 13.30 je na Milošičevi ulici prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Nesrečo je povzročil kolesar, ki je zapeljal čez cesto tik pred voznico, ki trčenja ni mogla preprečiti. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval. Izdan mu bo plačilni nalog.