urednistvo@preteklih24.si

Zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v obcestni jarek in se poškodoval

Včeraj, 15. decembra pozno zvečer, so policiste obvestili o vlomu v hišo na območju naselja Brdo (Mestna občina Nova Gorica) v času odsotnosti stanovalcev. Storilec je po izvršenem vlomu skozi panoramska vrata vstopil in pregledal notranjost objekta.


Fotografija je simbolična

Pri tem je vlomilec našel in si prilastil poleg gotovine in zlatnine tudi druge različne predmete (prehrambene izdelke, ženske pohodne čevlje..). Kasneje je storilec s protipravno pridobljenimi predmeti kraj zapustil in odšel neznano kam. S tem nezakonitim dejanjem je bila oškodovancem povzročena materialna škoda za nekaj tisoč evrov. Okoliščina kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poškodovanje stekla na vozilu

Včeraj, 14. decembra pozno zvečer, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodovanje stekla zadnjih desnih vrat osebnega avtomobila znamke Škoda na parkirišču (območje nekdanjega mednarodnega mejnega prehoda) v Vrtojbi. Po prvih zbranih podatkih je neznanec včeraj v poznih večernih urah pristopil do omenjenega vozila in z neznanim predmetom poškodoval zadnje desno steklo prtljažnika. Po kaznivem dejanju je nepridiprav kraj zapustil in odšel neznano kam. O kaznivem dejanju je Policija obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v
Novi Gorici). Novogoriški policisti primer še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.

Vožnja pod vplivom alkohola

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 14. decembra nekaj po 22. uri, v Kromberku ustavili in kontrolirali 32-letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus
alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Na Goriškem iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so danes, 15. decembra ob 10. uri, v Novi Gorici ustavili in kontrolirali 50–letnega voznika neregistriranega kolesa z motorjem. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na omenjenem vozilu so bile nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo omenjenemu kolesu z motorjem. Policisti so kršitelju cestnoprometnih predpisov kolo z motorjem zasegli, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nezgodi II. kategorije na območju Renč udeležena voznica avtomobila

Danes, 15. decembra ob 00.22 uri v nočnem času, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije na območju naselja Renče (Občina Renče-Vogrsko) z udeležbo osebnega avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila vozila iz Renč proti Oševljeku. Med vožnjo na omenjeni relaciji jo je zaradi neprimerne hitrosti z vozilom zaneslo in nato trčila v obcestni zid. Zaradi predvidoma lažjih telesnih poškodb je udeležena voznica kasneje poiskala zdravniško pomoč v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici. Prometni policisti bodo povzročiteljici nezgode zaradi kršitve prometne zakonodaje (neprilagojena hitrost, kršitev 45. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči na območju Šempasa lažje poškodovan mlajši voznik avtomobila

Včeraj, 14. decembra zvečer, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na območju naselja Šempas (Mestna občina Nova Gorica) in v kateri je bil poškodovan mlajši voznik osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je 22-letni voznik avtomobila vozil po lokalni cesti iz Šempasa proti regionalni. Ko je pripeljal v levi pregledni ovinek hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku in drugim lastnostim ceste, stanju vozišča, ter svojim vozniškim sposobnostim tako, da bi ves čas vožnje obvladoval vozilo (neprilagojena hitrost). Mlajši voznik je izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal v levo izven vozišča v obcestni jarek in tam z vozilom obstal. Po nezgodi je voznik zaradi lažjih poškodb poiskal zdravniško pomoč v šempetrski bolnišnici. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev 45. člena ZPrCP) mu je bil izdan plačilni nalog.

Povoženje divjadi

Danes, 15. decembra ob 6.45 uri, so policisti bili obveščeni o povoženju divjadi (jelen) na območju naselja Stopnik (Občina Tolmin) s strani voznika osebnega avtomobila. Slednji je vozil po glavni cesti iz Dolenje Trebuše proti Idriji in med vožnjo na omenjeni relaciji mu je iz leve strani pred osebno vozilo skočila omenjena divjad. Po trku z vozilom jena vozilu nastala poškodba v prednjem delu avtomobila. Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.