urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči na štajerski avtocesti udeležena štiri vozila

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 166 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 47 nanašalo na kriminaliteto, 41 na javni red in mir, ter 65 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 8 vlomov ( v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa zbiranje obvestil še poteka.

Obravnavali so 28 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov sta bili zaseženi vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 14. 12. 2021, od 6. ure in 15. 12. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 2500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno na dvorišče podjetja, od koder je bil odtujen elektro material. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo. Škoda znaša okoli 350 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno na dvorišče podjetja, od koder je bil odtujen elektro material. Škoda znaša okoli 15000 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 9. uro je na štajerski avtocesti pri uvozu Domžale v smeri Ljubljane prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena 4 vozila. Nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v ustavljajoče se vozilo pred seboj, tega pa je nato odbilo še v ograjo in dve vozili pred njim. V nesreči sta se voznik in sopotnik v drugem vozilu lažje poškodovala. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 8. ure je v križišču Dolenjske ceste in Lorenzove ulice prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je v križišču zavijal levo pri tem pa odvzel prednost vozniku, ki je vozil naravnost. Oba sta se v nesreči lažje poškodovala. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.