urednistvo@preteklih24.si

V Lokvah policisti 19-letniku zasegli 626 prepovedanih petard

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 34 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 138 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.


Foto: PP Črnomelj

Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov in tatvin.

Posredovali so zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

KRIMINALITETA

V Lokvah zasegli večjo količino prepovedanih petard

Policisti PP Črnomelj so zaradi suma posesti prepovedanih pirotehničnih izdelkov pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na območju Lokev ter pri 19-letnemu kršitelju našli 626 petard. Pirotehnične izdelke, katerih glavni učinek je pok, njihova posest ali uporaba pa sta prepovedani, so zasegli in zoper kršitelja uvedli prekrškovni postopek. Zakon določa, da se z globo od 400 do 1200 evrov za prekršek kaznuje posameznik, ki prodaja, kupuje, poseduje ali uporablja ognjemetne izdelke,
ki so namenjeni le pravnim osebam ali podjetnikom, ki imajo ustrezno dovoljenje, ali ognjemetne izdelke kategorije F2 in F3, katerih glavni učinek je pok. Policisti take predmete zasežejo tudi v primeru, če niso storilčeva last.

Tatvina

Na parkirnem prostoru na območju Čateža ob Savi je nekdo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil okoli sto litrov goriva.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopil državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Krasincu na območju PP Metlika izsledili in prijeli državljana Afganistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo.