urednistvo@preteklih24.si

Proslavljala rojstni dan in napihala več kot tri promile

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 338 klicev, od tega 111 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 1 nedovoljen prehod državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 17 kaznivih dejanj,
– 13 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 3 osebe lahko telesno poškodovale,
– 14 povoženj živali,
– 3 kršiteljem cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozila, ki so jih vozili,
– 1 voznico so policisti pridržali do streznitve,
– 14 prijav kršitev javnega reda in miru, 8 na javnih krajih in 6 v zasebnih prostorih,
– 2 kršitvi izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,
– 2 požara,
– 1 nesrečo pri delu.

Izpostavljamo:

PRIJETI TUJCI

Danes ob 1.55 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Turčije, odkrili 4 skrite državljane Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško in ju predali hrvaškim varnostnim organom.

NESPAMETNO PROSLAVJALA ROJSTNI DAN

Včeraj ob 13.15 so policisti na Osojnikovi cesti na Ptuju ustavili 29-letno voznico osebnega avtomobila, za katero so ugotovili, da je imela v organizmu kar 1,63 mg/l alkohola. Ker se z vrednostjo, ki jo je pokazal elektronski alkotest ni strinjala, so ji policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, nato pa so jo pridržali do streznitve, saj si ni zagotovila prevoza domov.

V razgovoru je voznica policistom zaupala, da se je napila zato, ker je praznovala rojstni dan. Nič narobe, če je (očitno večkrat) nazdravila svojemu prazniku, je pa nedopustno, da je tako opita in sploh pod vplivom alkohola sedla za volan. Tokrat k sreči brez posledic, ki pa bi seveda kaj hitro lahko bile tragične.

S svojim ravnanjem si voznica ravno ne bi prislužila vstopnice za koncert Policijskega orkestra (akcija Slovenija piha 0,00 je sicer že zaključena), si je pa prislužila obdolžilni predlog, ki ga bodo policisti zoper njo poslali pristojnemu sodišču.

POŽAR

Sinoči ob 22.18 so policisti bili obveščeni o požaru, ki je izbruhnil v pomožnem objektu ob stanovanjski hiši v Malahorni, velikosti okoli 8×4 m, v katerem se je nahajala kurilnica oz. peč na trda goriva in zalogovnik. Ogenj je zajel tudi ostrešje tega objekta. Požar so pogasili gasilci, nastalo pa je za okoli 15.000 evrov materialne škode. Poškodovan ni bil nihče.

Policisti so z ogledom kraja požara ugotovili, da je do požara prišlo zaradi električne napeljave za luč, ki je bila speljana pod ostrešjem.

Ker so tujo krivdo izključili, bodo policisti pristojnemu tožilstvu poslali poročilo.

POŽIG

Včeraj ob 8.45 uri so policisti bili obveščeni, da je zagorelo v notranjosti nenaseljene stanovanjske hiše na Spodnji Polskavi. Požar so pogasili gasilci. Nastalo je za okoli 1.000 evrov materialne škode. Poškodovan ni bil nihče.

Policisti so z ogledom kraja požara potrdili sum, da je bil ogenj namerno podtaknjen. Zaradi tega preiskujejo kaznivo dejanje Požiga, po 222/1. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).