urednistvo@preteklih24.si

Pijan z motorjem vijugal po cesti

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 139 klicev. Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 5 tatvin, zaradi kršitev javnega reda sta bili 2 intervenciji.


Fotografija je simbolična

V Postojni je nekdo vlomil v dve kleti. Ukradel je električni skiro, desko za smučanje, čevlje za smučanje in prenosni zvočnik, v vrednosti 700 evrov.

V Izoli so policisti zasegli moped Gillera runner 50 60-letnemu vozniku iz Pirana, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Popoldan so v Sečovljah po informaciji občana izsledili moškega z motorjem, ki je pred tem vijugal po cesti. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,84 mg/l. 47-letnemu vozniku sledi obdolžilni predlog.

Izpred ene od prodajaln v Kopru je nekdo ukradel električni skiro znamke Seagwaj, model Ninebot E22E, temno sive barve, vreden 600 evrov.

Ob 8.40 danes je v Kopru 39-letnik s skirojem vozil po pločniku in trčil v dvignjen robnik ter padel. Odpeljali so ga v SB Izola. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,31 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zatem mu je bil odrejen še strokovni pregled na mamila. Skiro so mu zasegli.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 10 ilegalnih prehodov državne meje, in sicer na Rakitovcu 8 državljanov Afganistana. Poleg tega so ob 1.40 pri Ilirski Bistrici ustavili osebni avto VW Passat, italijanske registracije, ki ga je peljal 40-letni državljan Italije. V vozilu sta bila še 2 državljana Kosova, ki sta prišla v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo.