urednistvo@preteklih24.si

Gorenjski policisti pozivajo k previdnosti na cesti

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 12 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 1 prijavo kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.


FOTO: PU Kranj

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Dogodki:

Policisti so minuli dan obravnavali 11 povoženj divjadi. Vse so se zgodile v temnem delu dneva. Včeraj med 7. in 7.30 uro je bila divjad dvakrat povožena na Belci in enkrat na škofjeloški obvoznici. Od 18. ure dalje do danes pa so policisti povoženja obravnavali še na glavni cesti pri Nomenju, na škofjeloški obvoznici, v Tabrah, med Mojstrano in naseljem Dovje, na cesti Žiri – Vrhnika, v Gozd Martuljku ter v bohinjski soteski in na brniški cesti.

V nedeljo je bilo prijavljenih povoženj šest, včeraj pa pet. Policisti pozivajo k prilagojeni hitrosti vožnje na območjih, kjer ceste potekajo mimo gozdov in travnikov, in posebej na delih, kjer so vozniki na divjad opozorjeni s prometno signalizacijo, silhuetami, modrimi odsevniki itd.

Kriminaliteta

V Škofji Loki je bil z vozila odtujen katalizator, v še enem primeru pa je bilo vlomljeno v skladišče podjetja. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar.