urednistvo@preteklih24.si

FOTO: Dolgovaške gorice: Gasilci gasili podtaknjen požar, nad njimi letal neznani brezpilotni letalnik

Včeraj, petnajst minut pred deseto uro zvečer so na regijskem centru za obveščanje prejeli prijavo o požaru v Dolgovaških goricah. Na kraj so nemudoma odhiteli policisti in čez dobro minuto še lendavski ter za njimi dolgovaški prostovoljni gasilci, ki so ugotovili, da gori les pripravljen za ostrešje. Požar je kazal vse znake požiga.
Lendavski ter dolgovaški prostovoljni gasilci so se včerajšnji pozni večer borili z rdečim petelinom v Dolgovaških goricah, natančneje, v predelu poznanem kot Dolac. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da gori pripravljena strešna konstrukcija. Požar je sicer bil za sinočnje vremenske razmere precej neobičajen, a da bi omenjena konstrukcija zagorela, bi lahko bil kriv le požig.

Kot je bilo mogoče izvedeti, so plameni bili ločeni na približno tri dele, in ob trenutni vremenski situaciji, padal je namreč rahel dež ob nizki temperaturi zraka, je samovžig bil praktično nemogoč. Iz izkušenj gasilcev je bilo moč sklepati, da je zagotovo šlo za požig. Po naših neuradnih a zanesljivih informacijah je pogorela pripravljena strešna konstrukcija za obnavljajočo se vinsko klet na drugi strani ceste.

Je pa požar bil še posebno zanimiv oziroma celo neobičajen zaradi dejstva, da je nad požariščem in celotno intervencijo za kratek čas bdel brezpilotni letalnik. Kakšna je bila naloga slednjega ni znano, a bodo policisti svojo preiskavo vsekakor usmerili tudi v to smer. Gasilci so sicer med intervencijo porabili okrog 6.000 litrov vode, skupno pa jih je bilo okrog deset.