urednistvo@preteklih24.si

Železni element se je odvezal, padel delavcu na glavo in ga hudo poškodoval

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 176 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 39 nanašalo na kriminaliteto, 40 na javni red in mir, ter 71 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 5 vlomov in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 13. 12. 2021, od 6. ure in 14. 12. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 1100 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 2500 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder so bili odtujeni dokumenti. Škoda znaša okoli 200 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v vrtno uto, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 2500 evrov.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder so bile odtujene motorne žage. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

Delovna nesreča:

Včeraj, okoli 11. ure so policisti bili obveščeni o delovni nesreči na gradbišču na območju Šiške. Ugotovljeno je bilo, da so delavci na gradbišču dvigovali železne elemente, ko se je eden izmed njih odvezal in delavcu spodaj padel na glavo ter ga huje poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, po do sedaj znanih podatkih pa njegovo življenje ni ogroženo. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 7. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v Logatcu v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in peška. Nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je odvzela prednost peški na prehodu za pešce. V nesreči je peška zadobila lažje poškodbe in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Povzročiteljici bo izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 19. ure je v križišču Agrokombinatske in Zaloške ceste prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve voznici osebnega vozila. Nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je pri zavijanju desno v križišču zapeljala na levi vozni pas in trčila v voznico, ki je pravilno pripeljala nasproti. Po trčenju je povzročiteljica zapeljala izven vozišča in trčila v pakirana kolesa, nato pa jo je odbilo čez vozišče na drugo stran kjer je obstala na makadamskem parkirišču. V nesreči sta se potnika v vozilu druge voznice lažje poškodovala. Policisti so v postopku ugotovili, da je povzročiteljica vozila pod vplivom alkohola in sicer je alkotest pokazal rezultat 0,85 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.