urednistvo@preteklih24.si

S tovornim vozilom se je prevrnil na bok in razsula se je opeka, ki jo je prevažal

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 180 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lahkimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine in 2 vloma, zaradi kršitev javnega reda so posredovali v 2 primerih.


Fotografija je simbolična

Policisti so v dopoldanskih urah, v Izoli obravnavali vlom v eni od šol. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil vhodna vrata in pregledal nekaj notranjih prostorov vendar pa od tam ni odtujil ničesar. Policisti o storilcu še poizvedujejo, sledi kazenska ovadba.

Neznani storilec je v zadnjem tednu dni, ko oškodovanca ni bilo doma, vlomil v stanovanjsko hišo na Knežaku in iz notranjosti odtujil 200 evrov gotovine. Po končani preiskavi bodo policisti storilca kazensko ovadili.

Ilirskobistriški policisti so imeli ob 12.43 v postopku 23-letnega moškega, ki so mu zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Po analizi sledi hitri postopek z odločbo.

Ob 17.32 je na Šmarski cesti prišlo do prometne nesreče, v kateri se je lažje telesno poškodoval 36-letni voznik tovornega vozila. Policisti so z ogledom ugotovili, da je voznik iz neznanega vzroka zapeljal preko nasprotnega vozišča na brežino in se nato prevrnil na desni bok. Pri tem se je na cesto razsula opeka, ki jo je voznik prevažal na tovornem vozilu. Zaradi dvigovanja tovornega vozila in odstranjevanja razsutega tovora je bil promet na cesti oviran vse do danes zjutraj. Vozniku bodo policisti izdali plačilni nalog.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Koper obravnavali 12 ilegalnih prebežnikov; v Novokračinah so prijeli 5 državljanov Kube; pri Zazidu je bil prijet 1 državljan Nepala; v Podgorju pa je bilo prijetih še 6 državljanov Nepala. Vseh 5 državljanov Kube je zaprosilo za mednarodno zaščito, zato so bili nastanjeni v azilni dom v Logatec, ostale osebe pa bodo po postopku vračane hrvaškim varnostnim organom.