urednistvo@preteklih24.si

Delavca v izkopanem kanalizacijskem jarku zasula zemlja, slednji hudo poškodovan

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 309 klicev, od tega 87 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 1 nedovoljen prehod državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 17 kaznivih dejanj,
– 14 prometnih nesreč I. kategorije,
– 12 povoženj živali,
– 3 kršiteljem cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozila, ki so jih vozili,
– 12 prijav kršitev javnega reda in miru, 7 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih,
– 1 požar,
– 1 nesrečo pri delu.

Izpostavljamo:

NEDOVOLJENO ČEZ DRŽAVNO MEJO

Včeraj dopoldan so policisti v dveh osebnih avtomobilih hrvaških registrskih oznak, na območju PP Gorišnica prijeli 6 državljanov Turčije in 1 državljana Hrvaške, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Za hrvaškega državljana so ugotovili, da je Turkom nudil pomoč pri nedovoljenem prehodu državne meje, zato so ga pridržali in mu zasegli vozilo, ki ga je vozil.

Turške državljane bodo policisti vrnili hrvaškim varnostnim organom.

POŽAR

Včeraj okoli 10. 50 je izbruhnil požar v garaži stanovanjske hiše v Benediktu. V požaru, ki so ga pogasili gasilci, je zgorel osebni avtomobil znamke Renault R5, več motornih žag, moped, zamrzovalna skrinja in več drobnega orodja. Zgorela so tudi lamelna dvižna garažna vrata z motorjem. Materialna škoda znaša okoli 6.000 evrov. V požaru se je 42-letni moški lažje poškodoval, saj se je med gašenjem opekel po roki, vdihoval pa je tudi dim. Zaradi tega je bil potreben bolnišnične oskrbe, vendar je to odklonil, so mu pa prvo pomoč na kraju nudili reševalci.

Policisti so ugotovili, da je imel opisani moški, izvenzakonski partner lastnice objekta, v kletni etaži hiše, kjer se nahaja garaža, parkiran nevozni osebni avtomobil znamke Renault R5. Pod njim je imel nameščeno svetilko na podaljšku. Ko je hodil mimo vozila je nehote stopil na stikalo podaljška, ko pa je svetilka zasvetila, se je vnel bencin, ki je iztekal iz vozila. Po izbruhu ognja je najprej zagorelo opisano vozilo, nato pa še vse drugo v garaži. Lastnica objekta in opisani moški sta sprva skušala ogenj pogasiti sama, nato pa sta, ko sta uvidela, da sta pri tem neuspešna, za pomoč zaprosila gasilce.

Ker so policisti tujo krivdo za požar izključili, bodo pristojnemu tožilstvu poslali poročilo.

NESREČA PRI DELU

Včeraj, okoli 14. ure so v Gaberniku (območje PP Slovenska Bistrica), izkopali jarek za kanalizacijske cevi, globine okoli 3 m in širine okoli 1 m. Iz doslej neugotovljenega razloga je 33-letni delavec stopil v izkopani jarek, tedaj pa se je okrušil del stene jarka v dolžini okoli 5 m, zemlja pa je delavca v celoti zasula.

Drugi delavci so ga z bagerjem takoj odkopali in ga izvlekli iz jame. Hudo poškodovanega so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Policisti so o delovni nesreči obvestili pristojnega inšpektorja za delo, v kriminalistični preiskavi pa ugotavljajo ali je do morda nesreče prišlo po tuji krivdi. O svojih ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.