urednistvo@preteklih24.si

Beg pred policisti mu ni uspel saj je je vkopal v blato

Danes, 14. decembra zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali vlom v počitniško prikolico blizu naselja Trnovo (Mestna občina Nova Gorica).


Fotografija je simbolična

Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec včeraj v večernih urah iz odklenjene počitniške prikolice odvzel plinsko jeklenko in tako povzročil za 50 evrov materialne škode. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec na Idrijskem našel in si prilastil tuj mobilni telefon

Včeraj, 13. decembra zjutraj, so policiste PP Idrija obvestili o sumu kaznivega dejanja zatajitve na območju Idrije. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec pred štirimi dnevi na poti našel in si prilastil mobilni telefon znamke Xiaomi, model Poco X3. S tem nezakonitim ravnanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za okoli 220 evrov. S strani oškodovanca je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (po 208. členu KZ-1), zato bodo idrijski policisti po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer hujše kršitve cestnoprometnih predpisov na Goriškem

Včeraj, 13. decembra v večernih urah, so policisti na območju Volčje Drage imeli v postopku hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov. Policisti so na hitri cesti H4 Selo – Vogrsko, pri počivališču Šempas, na predpisan način (z modro lučjo in kratkim zvočnim signalom – sireno) ustavljali voznika osebnega avtomobila. Slednji tega ni upošteval in je zapeljal s hitre ceste H4 na izvozu Vogrsko in zatem s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo po regionalni cesti proti Dombravi. Med vožnjo je voznik storil več prekrškov cestnoprometnih predpisov, prav tako ni upošteval policistov Specializirane enote za nadzor državne meje, ki so ga med vožnjo ustavljali na predpisan način. V nadaljevanju se je njegova pot končala v Volčji Dragi, kjer se je na gozdni poti, ki ni namenjena za cestni promet, z vozilom vkopal. Pobegli voznik je takoj zatem avtomobil zapustil in nato peš zbežal proti gozdu, med begom ni upošteval zakonitega ukaza policistov naj se ustavi. Kljub temu ni prišel daleč, saj so ga policisti dohiteli, v postopku so bila zoper 34-letnega voznika uporabljena prisilna sredstva (telesna sila, sredstva za vklepanje in vezanje – lisice). Slednji se je med postopkom nedostojno vedel do policistov. V nadaljevanju je voznik odločno odklonil odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi, prav tako je odklonil odrejen strokovnih pregled v zdravstveni ustanovi. Zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bodo policisti Postaje prometne policije Nova Gorica zaradi storjenih prekrškov podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. 34-letnemu vozniku so policisti med postopkom zasegli tudi delce zelene posušene zelene rastline zaradi suma, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Zasežene rastlinske delce so poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopke z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V prometni nesreči I. kategorije na Kobariškem udeleženi dve vozili

Včeraj, 13. decembra ob 16.13 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na cesti Breginj – Logje (Občina Kobarid) in v kateri sta bilu udeleženi dve osebni vozili. Po sedanjih ugotovitvah je voznik osebnega avtomobila (povzročitelj) vozil iz Breginja proti naselju Logje, kjer je trčil v drugega udeleženega voznika avtomobila. V nesreči nihče ni bil poškodovan. Policisti PP Bovec so povzročitelju nezgode zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, vožnja pod vplivom alkohola) izdali plačilni nalog.

Vožnja pod vplivom prepovedanih drog

Včeraj, 13. decembra ob 20.54 uri, so policisti PP Tolmin med kontrolo cestnega prometa na območju Dolenje Trebuše ustavili 39–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Tolminski policisti so mu prepovedali nadaljnjo
vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Prav tako so mu tolminski policisti v postopku zasegli cigaretni zvitek in plastično vrečko z zeleno vsebino, za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Zasežena predmeta z vsebino so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre za prepovedano drogo, bo zoper voznika uveden hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določb Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Povoženje divjadi

Danes, 14. decembra ob 7.21 uri, so policisti bili obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila povozila divjad (srna) med Ročinjem in naseljem Ajba (Občina Kanal ob Soči). Po trku z divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Policisti PP Nova Gorica bodo obravnavani primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Včeraj, 13. decembra popoldne, so policisti bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila prejšnji večer med vožnjo med Solkanom in vasjo Podsabotin povozil divjad (srna). Po trku z divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Ker s bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa (po četrtem odstavku 111. člena ZPrCP) so policisti PP Nova Gorica odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.