urednistvo@preteklih24.si

Snežni plaz zasul dva planinca, pomagali gorski reševalci in vojaški helikopter

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 6 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 4 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in 2 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in poškodovanje tuje stvari.


Fotografija je simbolična

Dogodki:

Policijski helikopter je včeraj zaradi zdravstvenih težav pri planinki reševal na planini Zajamniki. Na Tolstem vrhu pa so zaradi
sproženega snežnega plazu in dveh poškodovanih planincev posredovali gorski reševalci in posadka vojaškega helikopterja, ki je z reševalci intervenirala tudi pri nesreči turnega smučarja na Vitrancu.

Jeseniški policisti so obravnavali padec moškega, ki se je lažje poškodoval zaradi kombinacije alkohola in spolzkega asfalta.

Divjad je bila povožena na cesti Podkoren – Rateče, v Zgornjih Gorjah, na priključku avtoceste v Radovljici, na Golniku, pri naselju Nomenj in v Cerkljah na Gorenjskem. Gre za klasične lokacije, kjer ceste potekajo mimo gozdov in travnikov.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo motenja javnega reda z metanjem kep v pročelje stanovanjskega objekta. Policisti so izsledili tri otroke, pri katerih je bila ugotovljena tudi uporaba pirotehnike. O dejanjih z elementi prekrška so policisti seznanili njihove starše, obveščali pa bodo še pristojni center za socialno delo.

Smučišča

Včeraj se je odprla sezona nesreč na belih strminah. Policisti so včeraj obravnavali tri smučarske nesreče. Dva smučarja sta padla sama, tretji pa je trčil v smučarja, ki je stal ob robu smučišča. V enem primeru padca gre za poškodbo rame, v drugem pa za hujšo poškodbo noge. Pri trčenju med smučarjema si je povzročitelj poškodoval prsni deli, pri oškodovancu pa okoliščine kažejo na poškodbo rame. Povzročitelju nesreče je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat tik pod mejo dovoljenega (0,24 mg/l alkohola, s toleranco alkotesta dovoljeno 0,29 mg/l). Policisti o trčenju še vodijo postopek. Pozivamo k upoštevanju pravil varnega smučanja, predvsem glede hitrosti, ustavljanja in opreme.

Kriminaliteta

Kranjski policisti so obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila s predrtjem pnevmatike in poškodbo pločevine vozila, ki je bila prijavljena v še enem primeru.