urednistvo@preteklih24.si

Prodajalki zagrozil s pištolo in zahteval denar

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 784 klicev občanov. 209 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.


Fotografija je simbolična

44 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, štirje s področja mejnih zadev in tujcev, 84 s področja prometne varnosti in 60 s področja javnega reda in miru.

Ta konec tedna so na našem območju prevladovali vlomi v objekte in vozila. Storilce vlomov v vozila na šmarskem območju so policisti prijeli in jih bomo kazensko ovadili. Ta konec redna so policisti prijeli tudi roparja, ki je v petek vlomil v trgovino v Slovenskih Konjicah. O podrobnostih v nadaljevanju.

Petek, 10. december 2021

V Nazarjah so policisti v jutranjih urah obravnavali prometno nesrečo. Voznik osebnega vozila je na prehodu za pešce spregledal peško in trčil vanjo. Peška se je v trčenju lažje poškodovala.

V petek so policisti v Kasazah obravnavali vlome v pet počitniških hišic. Lastniki pogrešajo komplet orodja, ribiško opremo in več žganja.

Vlom v počitniško hišico so policisti obravnavali tudi v Vrbju. Storilec je ukradel štiri ribiške palice.

V Pristavi pri Mestinju so policisti obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel žensko torbico, v kateri so bili dokumenti, bančni kartici in nekaj drugih stvari. Storilec je kmalu po vlomu, na bankomatu v Šmarju pri Jelšah, poskušal dvigniti gotovino, vendar mu ni uspelo.

V popoldanskih urah so policisti bili obveščeni o vlomu v še dve osebni vozili, parkirani na parkirišču v Pristavi pri Mestinju. Iz enega vozila storilec ni ničesar ukradel, iz enega pa je ukradel denarnico z gotovino. V obeh primerih je storilec lastnikoma škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

V soboto sta vlom v vozili na parkirišču v Pristavi pri Mestinju prijavili še dve osebi. V obeh primerih je storilec iz denarnic ukradel gotovino.

Nekaj čez 17. uro so policisti bili obveščeni o ropu trgovine v Slovenskih Konjicah. Storilec je pred trgovino počakal, da so stranke, ki so nakupovale, zapustile trgovino, nato vstopil in prodajalki zagrozil s pištolo in zahteval denar. Ko je dobil denar je pobegnil. Storilca so policisti kmalu po dejanju izsledili v centru Slovenskih Konjic. Ukraden denar so policisti mu zasegli in ga pridržali. 29-letnega storilca so policisti kazensko ovadili.

V večernih urah so policisti bili obveščeni o vlomih v najmanj tri vozila parkirana pred Osnovno šolo v Šmarju pri Jelšah. Eden od lastnikov pogreša denarnico z gotovino, na vseh treh vozil pa so storilci, ki so policisti jih kmalu po vlomih prijeli v Šmarju pri Jelšah, škodo povzročili z vlamljanjem. Vseh pet storilcev z območja Policijske uprave Novo mesto so policisti kazensko ovadili.

Sobota 11. december 2021

Na Kidričevi ulici v Žalcu so policisti obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel kolo znamke Scott.

V Lokah pri Mozirju so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi okno, ni ničesar ukradel.

Nedelja, 12. december 2021

V Libojah so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, dve počitniški hišici in vrtno uto. Iz ene od počitniških hišic je storilec ukradel nekaj hrane.