urednistvo@preteklih24.si

Policisti med hišno preiskavo zasegli 20 kilogramov prepovedane konoplje

Policisti Policijske postaje Izola so v sredo 8. 12. 2021 v Izoli, po odredbi Okrožnega sodišča v Kopru, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po 186/I KZ-1, opravili preiskavo stanovanja pri 43-letnem domačinu.


FOTO: PU Koper

Pri hišni preiskavi so policisti ugotovili, da ima osumljenec v nadstropju stanovanjske hiše dva posebej prirejena prostora z opremo za gojenje konoplje. Našli in zasegli so 229 sadik rastline konoplje višine 60 do 80 cm ter večje število setov grelnih luči in ventilatorjev. Skupna bruto teža svežih rastli je znašala 78 kg, pri čemer ocenjujejo, da bo teža posušenih rastlin znašala približno 20 kg.

43-letni Izolčan, sicer specialni povratnik kaznivih dejanjih s področja prepovedanih drog, je bil skupaj z ovadbo priveden k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zanj odredila pripor.

Za kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, kazenski zakonik predvideva kazen od enega do desetih let.