urednistvo@preteklih24.si

Pijanim voznikom na novogoriškem območju ni videti konca

Policisti PP Nova Gorica so med vikendom oz. v soboto, 11. decembra nekaj po 13. uri, obravnavali vlom v osebni avtomobil na območju Medane (Občina Brda).


Fotografija je simbolična

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tega dne z neznanim predmetom z razbitjem manjšega stranskega stekla oz. okna na zadnjih desnih vratih avtomobila znamke VW, ki je bil parkiran ob cesti Dobrovo – Medana, vendar iz notranjosti vozila ničesar odtujil. Po kaznivem dejanju je storilec kraj zapustil in odšel neznano kam. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vožnja pod vplivom prepovedanih drog

Policisti so v soboto, 11. decembra ob 00.35 uri, v Vipavi ustavili in kontrolirali 27–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je odločno odklonil. Policisti PP Ajdovščina so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V fizičnem sporu na Goriškem ena oseba lažje telesno poškodovana

V soboto, 11. decembra zjutraj, je bila Policija obveščena, da sta se na območju Nove Gorice sprla dva moška. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je do fizičnega spora med dvema voznikoma tovornih vozil prišlo na parkirišču pred objektom ene od gospodarskih družb, v omenjenem sporu je bil uporabljen tudi kovinski predmet (cev). Eden od udeležencev spora (oškodovanec) je pri tem utrpel več lahkih telesnih poškodb različnih delov telesa. O varnostnem dogodku je Policija obvestila tudi pristojna pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti Policijske postaje Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev zoper osumljenca navedenega kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe (po 122. členu KZ-1)
podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Požar zabojnika za smeti

Policiste OKC PU Nova Gorica so v soboto, 11. decembra ob 19. uri, obvestili o požaru zabojnika za smeti v Cankarjevi ulici v Novi Gorici. Policisti PP Nova Gorica so na kraju ugotovili, da sta iz zaenkrat še neznanega vzroka (obstaja namreč možnost, da je bil vzrok požara odvržen pirotehnični izdelek v smetnjak) zagorela dva zabojnika za smeti. Zaradi ognja je bilo poškodovano tudi bližnje vozilo (ožgano stransko ogledalo). Kasneje so požar zabojnikov za smeti dokončno pogasili gasilci JZ GRD Nova
Gorica, o požaru je Policija obvestila tudi Državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti PP Nova Gorica primer namernega poškodovanja javne infrastrukture v skladu z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva preiskujejo kot vandalizem (po določilu 16. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Prometna nezgoda I. kategorije s pobegom blizu naselja Trnovo

Včeraj, 12. decembra ob 15.48 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na regionalni cesti Lokve – Ravnica, izven naselja Trnovo, ki se je zgodila zaradi nepravilnega prehitevanja voznika osebnega avtomobila. Po sedanjih ugotovitvah je voznik avtomobila med vožnjo med naseljem Lokve in Ravnico prehiteval kolono osebnih avtomobilov. Pri tem je navedeni voznik na ozki cesti tik pred naseljem Trnovo (Mestna občina Nova Gorica) oplazil osebno vozilo, ki je bilo v koloni, po trčenju oz. oplaženju z drugim avtomobilom pa je z vožnjo in prehitevanjem ostalih vozil v koloni nadaljeval. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so pobeglega 39-letnega voznika avtomobila kasneje izsledili v enem od naselij v bližnji okolici Nove Gorice in mu v nadaljevanju postopka odredili strokovni pregled za alkohol v zdravstveni ustanovi.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica pozivajo vse druge voznike vozil, ki so v navedenem času vozili v strnjeni koloni na omenjeni relaciji oz. so bili prehitevani ter priče dogodku, hkrati pa bi lahko Policiji nudili koristne informacije glede prometne nesreče, da se zglasijo na Postaji prometne policije Nova Gorica (Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici) ali pokličejo na številko postaje (05) 393 41 00 oz. pišejo na e-naslov ppp_nova_gorica.pung@policija.si. Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji oz. pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Obravnavani primer kršitve s področja prometne varnosti na Ajdovskem

Včeraj, 12. decembra ob 13.40 uri, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica na cestni relaciji med Ajdovščino in Novo Gorico (v Občini Ajdovščina) imeli v postopku mladoletnega voznika neregistriranega kolesa z motorjem. Ugotovljeno je bilo, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega
dovoljenja. Prometni policisti so mu kolo z motorjem zasegli, zoper mlajšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vožnja pod vplivom alkohola

Prometni policisti so v soboto, 11. decembra ob 21.26 uri, v Šempetru pri Gorici ustavili in kontrolirali 45–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0,68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica v soboto, 11. decembra ob 22.21 uri, v Novi Gorici kontrolirali 57–letnega voznika avtomobila in tudi njemu je rezultat odrejenega preizkusa alkoholiziranosti pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Tudi njemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 11. decembra pozno zvečer, na območju Volčje Drage imeli v postopku 43–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus
alkoholiziranosti, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Prav tako je nato odločno odklonil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, prav tako je v nadaljevanju postopka zavrnil vsakršno sodelovanje s policisti. Zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.