urednistvo@preteklih24.si

Zdrsnil v domači garaži, padel v kanal za popravilo vozil in umrl

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 6 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in 9 v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo. Voznik je tudi vozil prehitro, osebni avtomobil pa ni bil registriran.

Dogodki:

V petek so policisti obravnavali tudi smrt moškega, ki je zdrsnil v domači garaži, padel v kanal za popravilo vozil in umrl. Tuja krivda je izključena. Odrejena je bila obdukcija.

V petek so policisti z gasilci obravnavali požar na električni napeljavi v industrijskem objektu z nastankom materialne škode. Tuja krivda je izključena.

Včeraj so policisti obravnavali nesrečo pri delu s strojem in poškodbo roke v industrijskem objektu. Tuja krivda je izključena. Po podatkih policije gre za lažjo poškodbo.

Kranjski policisti so obravnavali ugriz psa drugega psa. Privezan pes je lastniku ušel izpod nadzora. Policisti vodijo postopek.

V Kranju so policisti obravnavali prijavo odstranljivih napisov v Prešernovem gaju. Škoda po do sedaj zbranih obvestilih ni nastala. Policisti vodijo postopek.

Policisti so v štirih primerih posredovali zaradi prijav nestrinjanja občanov s preverjanjem pogojev PCT. V vseh primerih so odgovorne osebe pravilno opravljale svoje delo. Ukrepi veljajo in se izvajajo.

Tržiški policisti so včeraj pridržali moškega, ki ga gostinec pijanega ni postregel z alkoholno pijačo. Ker s kršitvami ni prenehal so ga policisti pridržali in proti njemu vodijo prekrškovni postopek.

Divjad je bila povožena na cesti Podnart – Kamna Gorica in v Poljanski dolini.

Nadzor

Gorenjski policisti so v petek na območju Kranja in Škofje Loke izvedli poostren nadzor s preverjanjem vpliva alkohola pri voznikih. Izvedenih je bilo 161 preizkusov alkoholiziranosti. Devet (9) voznikov je bilo pod vplivom alkohola. Štirje do 0,52 mg/l, pet pa nad to stopnjo. Najvišja vrednost je bila 0,74 mg/l alkohola, kar je 1,5 promila. Za 21 kršitev pa so policisti izrekli opozorila. Gre za neuporabo smernikov, nedelujoče luči, uporabo meglenk, pomanjkljivo opremo, pozabljene dokumente itd. Z nadzori bodo policisti še nadaljevali. Pozivamo k upoštevanju prometnih pravil.

Kriminaliteta

Škofjeloški policisti so obravnavali tatvino orodja z gradbišča. V Kranjski Gori je storilec odtujil smuči. V kraju Olševek je bil obravnavan poskus vloma v bivalni objekt. V Radovljico pa je bilo v hišo vlomljeno. Blejski policisti so obravnavali prijavo poškodovanja stvari na objektu.