urednistvo@preteklih24.si

Pijan in z neprilagojeno hitrostjo trčil v dve osebni vozili v katerih sta se dve osebi poškodovali

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 364 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 84 nanašalo na kriminaliteto, 106 na javni red in mir, ter 128 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 19 tatvin, 13 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v treh primerih nasilja v
družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 28 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Sedmim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 18 krat na javnem kraju in 24 krat v zasebnem prostoru (dve osebi sta bili pridržani).

Med 10. 12. 2021, od 6. ure in 12. 12. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli tujca (drž. Egipta), ki je nezakonito prestopil državno mejo. Postopek s tujcem še poteka.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Domžalah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 900 evrov.

V Kamniku je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in alarmna naprava. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Vodicah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 400 evrov.

V Grosupljem je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 4500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 350 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bila odtujena stanovanjska oprema in smuči. Škoda znaša okoli 1200 evrov.

V Ribnici je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bila odtujena oprema. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 22. ure je na avtocesti pri izvozu Brdo v smeri Vrhnike prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,45 mg/l) trčil najprej v voznika osebnega vozila in nato še v voznico. Povzročitelj, voznica in njena sopotnica so bili v nesreči lažje poškodovani. Povzročitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega po vseh znanih okoliščinah izveden ustrezen ukrep.

Včeraj, nekaj po 2. uri je na cesti od Čolnišča proti Zagorju prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu je trčil v skalo ob vozišču, nato pa ga je odbilo še na drugo stran izven vozišča, kjer je obstal. V nesreči se je lažje poškodoval, policisti pa so mu odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,80 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, po vseh zbranih obvestilih pa zoper njega sledi ustrezen ukrep.

V petek, okoli 18. ure je na Tacenski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila zavila v levo, ter trčila v pravilno vozečega voznika osebnega vozila. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Voznici je bil odrejen preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,74 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.