urednistvo@preteklih24.si

Dimniški požar se je skozi dotrajano rozeto razširil na dnevno sobo

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so policisti v času od 6. ure dne 11.12. 2021 do 6.ure 12.12.2021 prejeli 342 klica, med katerimi je bilo 92 interventnih dogodkov.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– 19 kaznivih dejanj,

– 11 prometnih nesreč I. kategorije,

– 5 povoženja divjadi,

– zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti pridržali enega voznika

– 11 prijav kršitve javnega reda in miru, od tega 5 kršitve na javnem kraju in 6 v zasebnih prostorih.

Izpostavljamo:

KRIMINALITETA:

Požar

Včeraj ob 15.39 so nas gasilci obvestili, da so izvozili na dimniški požar v okolici Maribor. Na kraju so policisti ugotovili, da se je na starejši stanovanjski hiši vnel dimnik. Zaradi visokih temperatur in dotrajane rozete, se je požar skozi rozeto v dnevni sobi razširil na pohištvo. Na objektu je nastalo za okoli 10.000 eurov materialne škode.

Vlom v hišo

Nocoj ob 00.10 so policisti bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v okolici Maribora. Neznani storilec je včeraj v času med 19.30 in 23.20 vlomil v stanovanjsko hišo tako, da je s silo telesa vrgel iz tečajev na kip odprto okno v pritličju objekta. Iz notranjosti je odtujil zlatnino. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 5000 eurov.

DRŽAVNA MEJA IN TUJCI

Policisti so včeraj ob 15.49 v kraju Zgornji Leskovec ustavili osebni avtomobil srbskih registrskih označb, ki ga je vozil 35 letni državljan Srbije. V postopku ugotovljeno, da je tujec v vozilu prevažal 4 državljane Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Republiko Slovenijo. Vozniku so odvzeli prostost ter ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Državljani Turčije pa so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito.