urednistvo@preteklih24.si

Vlomi in tatvine na ljubljanskem koncu se vrstijo kot po tekočem traku

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 161 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 31 nanašalo na kriminaliteto, 36 na javni red in mir, ter 62 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Vodicah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov.

V Rožni dolini je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili opažne plošče. Povzročili so za okoli 2.000 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 19. ure se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču odvzel prednost drugi voznici. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 8. ure se je na cesti med Podgozdom in Igom zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene zapeljala s ceste po klančini in trčila v jarek. Pri tem se je lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.