urednistvo@preteklih24.si

V gorečem avtobusu umrl moški

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 8 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 5 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in 3 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.


Fotografija je simbolična

Dogodki:

Kriminalisti so včeraj v Kranju obravnavali požar na avtobusu in smrt ene osebe na njem. Avtobus je zagorel na parkirišču podjetja. Bil je ugasnjen. V njem je bil moški, ki je umrl. Odrejena je bila obdukcija. Včeraj je bil opravljen ogled kraja, danes pa se zbiranje obvestil nadaljuje. Več podatkov bodo sporočili po opravljenih aktivnostih.

Kriminalisti so danes zaključili ogled kraja včerajšnjega požara avtobusa. Tuja krivda je izključena. Okoliščine kažejo, da je bil moški v avtobusu sam. Avtobus je zagorel na sprednjem delu, ogenj pa se je od tam razširil po notranjosti. Moški na videz ni bil huje poškodovan. Umrl je na kraju. Odrejena je bila obdukcija. Zbiranje nekaterih obvestil se poteka. Z ugotovitvami bodo kriminalisti seznanili pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so obravnavali občana zaradi spuščenega psa in v tej zvezi kršitve predpisov o varstvu živali. Na javnem kraju naj bodo psi na povodcih, doma pa pod nadzorom.

Kranjski policisti so včeraj pomagali moškemu, ki je pijan obležal v snegu. Pospremili so ga domov.

Divjad je bila povožena na avtocesti pri Brniku in na glavni cesti proti Ljubelju.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali več prometnih nesreč z materialno škodo. Med njimi je bila povsem nepotrebna nesreča, ki se je zgodila zaradi prenagle reakcije voznika. Stanovalec je moškega pozval, naj vozilo premakne iz prostora, ki ga je prej očistil, ta pa se je razjezil in pri sunkovitem manevru poškodoval drug avtomobil. V drugi nesreči, ravno tako na škofjeloškem območju, pa se je voznik prevrnil na bok. Ugotovljena je bila kombinacija neprilagojene hitrosti in velike stopnje alkohola (1,30 mg/l).

Kriminaliteta

V Kranju je storilec poškodoval oziroma predrl pnevmatiko na avtomobilu oškodovanca.