urednistvo@preteklih24.si

Pijani 22-letni voznici prepovedali nadaljnjo vožnjo

Včeraj, 9. decembra popoldne, so policisti PP Nova Gorica v popoldanskih urah, obravnavali tatvino registrskih številk v Novi Gorici.


Fotografija je simbolična

Po sedaj zbranih podatkih je neznanec v zadnjih dneh v garažni hiše iz parkiranega osebnega avtomobila znamke Renault odtujil obe registrski tablici. Policisti PP Nova Gorica bodo v zvezi z omenjenim kaznivim dejanje podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v gostinski lokal v Novi Gorici

Danes, 10. decembra nekaj po 7. uri zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali v gostinski lokal v središču Nove Gorice, kjer je neznani storilec pred kratkim vlomil skozi drsna vrata na teraso objekta. Po prvih podatkih je nepridiprav v prostorih lokala našel in odvzel manjšo vsoto gotovine (blagajniški minimum). O kaznivem dejanju je Policija obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Novogoriški policisti izsledili osumljenca vloma v gostinski lokal na Goriškem

Danes, 10. decembra v nočnem času, so policisti Policijske postaje Nova Gorica na območju Šempetra pri Gorici obravnavali vlom v poslovne prostore gostinskega lokala. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec danes nekaj minut po 1. uri v nočnem času vlomil vhodna vrata objekta in vstopil tre pregledal prostore lokala. Storilec je nato kraj zapustil ne da bi si karkoli prilastil. Novogoriški policisti so kmalu ob prihodu na kraj v neposredni bližini kraja kaznivega dejanja izsledili dva mlajša osumljenca kaznivega dejanja, sicer stara znanca Policije, prav tako so policisti pri obeh osumljencih našli in zasegli vlomilsko orodje, ki je bilo uporabljeno pri navedenem kaznivem dejanju vloma v gostinski lokal. Policisti ju bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec v Goriških Brdih iz avtomobila ukradel nahrbtnik z vsebino

Včeraj, 9. decembra zgodaj popoldne, so policiste obvestili o tatvini nahrbtnika z vsebino iz osebnega avtomobila v naselju Dobrovo (Občina Brda). Po prvih zbranih podatkih je neznanec iz omenjenega parkiranega vozila odtujil omenjeni nahrbtnik, v katerem je oškodovanka imela osebne dokumente, bančne kartice in gotovino. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Vožnja pod vplivom alkohola

Danes, 10. decembra v nočnem času, so prometni policisti na območju Vipave ustavili in kontrolirali 22-letno voznico osebnega avtomobila in ji v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bila voznica pod vplivom alkohola (nad 0.52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper hujšo kršiteljico cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Na Ajdovskem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov

Včeraj, 9. decembra pozno popoldne, so prometni policisti na cesti Vrtovče –Tevče (Občina Ajdovščina) ustavili in kontrolirali 50–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo skladno s prometno zakonodajo (po 23. členu ZPrcP) zasegli, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.