urednistvo@preteklih24.si

Vinjena voznica trčila kar štirikrat zapored

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 292 klicev, od tega 93 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 4 nedovoljene prehode državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 12 kaznivih dejanj,
– 15 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali,
– 6 povoženj divjadi,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 18 prijav kršitev javnega reda in miru, 13 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih,
– 4 požare.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj popoldan so imeli policisti v postopku državljana Slovenije, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

Skoraj istočasno so imeli na istem mestu v postopku še državljana BiH, ki je z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so mu izdali plačilni nalog, ga pridržali in ga bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

Sinoči ob 22.19 pa so imeli v postopku še dva državljana BiH, ki imata bivanje urejeno v Sloveniji, ki sta na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so oba oglobili.

PRIJETI TUJCI

Včeraj popoldan so v Kidričevem, v priklopnem tovornem vozilu registrskih
oznak BiH, prijeli 5 državljanov Afganistana, ki so skriti v tem vozilu, iz
Hrvaške nedovoljeno vstopili v našo državo. Med postopkom sta 2 med njimi,
oba sta mladoletna, zaprosila za mednarodno zaščito, zato so ju prepeljani
v Azilni dom. Ostale 3 bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

TRČILA ŠTIRIKRAT ZAPORED

Včeraj popoldan je 38-letna voznika v Žabjaku pri Ptuju, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, trčila v ograjo stanovanjske hiše. Po trčenju je odpeljala naprej, kjer je še vedno v Žabjaku, iz istega vzroka trčila v podstavek začasno postavljenega prometnega znaka Zoženje ceste. Tudi po trčenju je odpeljala naprej ter trčila še v kapelo in nazadnje na Svržnjakovi ulici na Ptuju, zaradi nepravilne strani vožnje, še v osebni avto, ki mu je bil pripet lahki priklopnik in ga je vozil 33-letni moški.

V nobenem od trčenj ni bil nihče telesno poškodovan. Policisti so voznici odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imela v organizmu 0,14 mg/l alkohola.

Ko bodo policisti zbrali vsa potrebna obvestila ji bodo izdali plačilni nalog.

PIJAN POVZROČIL PROMETNO NESREČO

Sinoči je 57-letni voznik osebnega avtomobila v križišču Ulice Heroja Šercerja in ulice Na Poljanah, izsilil prednost 39-letni voznici osebnega avtomobila. Vozili sta zaradi tega trčili, voznica pa se je ob tem lahko
telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali V UKC Maribor.

Policisti so ugotovili, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu 0,85 mg/l alkohola, zaradi česar so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Policisti so mu odredili še strokovni pregled v zdravstveni ustanovi in ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu, po čl. 324/III Kazenskega zakonika (KZ-1).