urednistvo@preteklih24.si

Vinjen padel s skiroja in se poškodoval

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 145 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 41 nanašalo na kriminaliteto, 35 na javni red in mir, ter 43 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 7 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

V Trbovljah so neznanci vlomili trgovino s tekstilom ter odtujili denar in računalnik. Po prvi oceni je nastalo za okoli 500 evrov škode.

V Trbovljah je neznani storilec vlomil v prostore društva in odtujil prenosna računalnika. Nastalo je za okoli 500 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 22. uri se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik e-skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.58 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.