urednistvo@preteklih24.si

Partnerko s pestjo udaril v glavo in jo davil

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 224 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli tovorno vozilo.


Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu pridržali kršitelja, ki se kljub ukazom policistov ni pomiril.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi nesreč pri delu, požara in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Huje poškodovan voznik traktorja

Policisti PP Sevnica so bili nekaj pred 15.30 obveščeni o nesreči v gozdu na območju kraja Vrhek. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 70-letni moški vozil kmetijski traktor po gozdni poti, kjer je izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. Huje poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisto bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Zasegli tovorno vozilo

Policisti postaje prometne policije Novo mesto so nekaj po 21. uri pri nadzoru prometa na avtocesti ustavili 41 letnega državljana Hrvaške, ki je vozil skupino vozil, sestavljeno iz vlečnega in polpriklopnega vozila. V postopku so ugotovili, da je voznik vozil tovorno vozilo kljub prepovedi, saj so mu ob 19. uri uslužbenci FURS-a na Obrežju odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo zaradi kršitev, ki se nanašajo na predpisane odmore in počitke. Kršitelju, ki je nameraval tovor prepeljati v Italijo, so zasegli tovorno vozilo in zaradi kršitev na pristojno sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Nasilje v družini

Policisti PP Krško so posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Krškega. Zaščitili so žrtvi in 32-letnemu nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je osumljenec izvajal fizično nasilje nad partnerko, s pestjo jo je udaril v glavo in jo davil. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. 32-letnika bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine

Med 24. 11. in 25. 11. je v Mali Hubajnici na območju PP Sevnica neznanec skozi vrata vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Gorenjem Maharovcu je v noči na 25. 11. nekdo iz gospodarskega objekta odtujil 19 zajcev. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Med 24. 11. in 25. 11. je v Srebrničah neznanec vlomil v prodajalno in odtujil okoli 50 kg krompirja in pet steklenic vina. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 450 evrov škode.

Okoli 14. ure je na Lešnici na območju PP Novo mesto storilec iz odprte garaže stanovanjske hiše odtujil motorno žago. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

V Dolenji vasi pri Raki je nekaj pred 20. uro neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Ob vklopu alarmne naprave je storilec pobegnil in po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke in Balkovcev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli deset državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.